притисни ентер »

Нехамер: Условите за пристапување на Украина во ЕУ мора да важат и за земјите од Западен Балкан
Нехамер: Условите за пристапување на Украина во ЕУ мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Нехамер: Условите за пристапување на Украина во ЕУ мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Австрискиот канцелар Карл Нехамер во пресрет на денешниот Самит на ЕУ изјави дека условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан. var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]); Обраќајќи им се на пратениците во австрискиот парламент, тој

Нехамер: Условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Нехамер: Условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Обраќајќи им се на пратениците во австрискиот парламент, тој најави дека Австрија ќе се залага за тоа на ниво на ЕУ. Нехамер и министерката за европски прашања Каролина Едштадлер истакнаа дека статусот на кандидат за Украина не може да се поистоветува со преговорите за членство во ЕУ. Нехамер рече дека со давање статус на кандидат на Украина и на Молдавија,

Нехамер: Условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Нехамер: Условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Обраќајќи им се на пратениците во австрискиот парламент, тој најави дека Австрија ќе се залага за тоа на ниво на ЕУ. Нехамер и министерката за европски прашања Каролина Едштадлер истакнаа дека статусот на кандидат за Украина не може да се поистоветува со преговорите за членство во ЕУ. Нехамер рече дека со давање статус на кандидат на Украина и на Молдавија,

Шолц: Ќе вложам максимални напори Украина и Молдавија да добијат кандидатски статус

Шолц: Ќе вложам максимални напори Украина и Молдавија да добијат кандидатски статус

Германскиот канцелар Олаф Шолц изјави дека ќе вложи максимални напори на Украина и на Молдавија да им даде кандидатски статус, дека ЕУ треба да биде отворена за други земји, но и да се залага за реформи во Унијата кога станува збор за правилата за гласање. var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div

Нехамер: Условите за пристапување на Украина во ЕУ мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Нехамер: Условите за пристапување на Украина во ЕУ мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Австрискиот канцелар Карл Нехамер во пресрет на денешниот Самит на ЕУ изјави дека условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан. Обраќајќи им се на пратениците во австрискиот парламент, тој најави дека Австрија ќе се залага за тоа на ниво на ЕУ. Нехамер и министерката за европски прашања Каролина Едштадлер истакнаа

Нехамер: Условите за пристапување на Украина во ЕУ мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Нехамер: Условите за пристапување на Украина во ЕУ мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Австрискиот канцелар Карл Нехамер во пресрет на денешниот Самит на ЕУ изјави дека условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан. Обраќајќи им се на пратениците во австрискиот парламент, тој најави дека Австрија ќе се залага за тоа на ниво на ЕУ. Нехамер и министерката за европски прашања Каролина Едштадлер истакнаа

Шолц: Ќе вложам максимални напори Украина и Молдавија да добијат кандидатски статус

Шолц: Ќе вложам максимални напори Украина и Молдавија да добијат кандидатски статус

Германскиот канцелар Олаф Шолц изјави дека ќе вложи максимални напори на Украина и на Молдавија да им даде кандидатски статус, дека ЕУ треба да биде отворена за други земји, но и да се залага за реформи во Унијата кога станува збор за правилата за гласање. Шолц побарал ЕУ да се придвижи кон надворешнополитичките одлуки со квалификувано мнозинство (што

Мишел: Украина и Молдавија да добијат кандидатски статус

Мишел: Украина и Молдавија да добијат кандидатски статус

Претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел ги повика лидерите на ЕУ да донесат историска одлука за доделување кандидатски статус на Украина и нејзиниот сосед Молдавија. „Ова е одлучувачки момент за Европската унија, ова е исто така геополитички избор што ќе го направиме денес. И убеден сум дека денеска ќе им дадеме кандидатски статус на Украина

Нехамер: Условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Нехамер: Условите за пристапување на Украина мора да важат и за земјите од Западен Балкан

Обраќајќи им се на пратениците во австрискиот парламент, тој најави дека Австрија ќе се залага за тоа на ниво на ЕУ. Нехамер и министерката за европски прашања Каролина Едштадлер истакнаа дека статусот на кандидат за Украина не може да се поистоветува со преговорите за членство во ЕУ. Нехамер рече дека со давање статус на кандидат на Украина и на Молдавија,

На што да се внимава на клучниот самит на ЕУ

На што да се внимава на клучниот самит на ЕУ

Европската комисија препорача Украина и Молдавија да добијат статус на кандидати за ЕУ, додека Грузија треба да почека. Западен Балкан пак, очекува поголемо разочарување. Рикард Јозвијак Во минатата недела, Европската комисија препорача Украина и Молдавија да добијат статус на кандидат за ЕУ, додека Грузија мора да исполни голем број услови пред воопшто