притисни ентер »

Владата засилено лобира за датум за преговори со ЕУ
Владата засилено лобира за датум за преговори со ЕУ

Владата засилено лобира за датум за преговори со ЕУ

На само две недели пред објавувањето на извештајот на ЕК, интензивно се лобира за доделување на датум за преговори со ЕУ. Аргументи дека земјата ги исполнила критериумите на Унијата се Претседателски избори, реформите, Договорот со Бугарија и Спогодбата од Преспа. Северна Македонија, е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана ако сакаме

Владата засилено лобира за датум за преговори со ЕУ

Владата засилено лобира за датум за преговори со ЕУ

На само две недели пред објавувањето на извештајот на ЕК, интензивно се лобира за доделување на датум за преговори со ЕУ. Аргументи дека земјата ги исполнила критериумите на Унијата се Претседателски избори, реформите, Договорот со Бугарија и Спогодбата од Преспа. Северна Македонија, е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана ако сакаме

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна, која треба да биде охрабрена и поддржана

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна, која треба да биде охрабрена и поддржана

Работната посета на Берлин, министерот за надворешни работи, Никола Димитров, ја продолжи со учество на настан коорганизиран од страна на парламентарните групи на зелените и на германската секција на Унијата на европските федералисти, во која членуваат пратеници од четири политички партии – ЦДУ/ЦСУ, социјалдемократите, зелените и либералите. Зборувајќи

Димитров: Договорот е добра вест за регионот и пример за визионерско лидерство

Димитров: Договорот е добра вест за регионот и пример за визионерско лидерство

Договорот претставува добра вест за целиот Регион и Европската Унија, и пример за тоа дека преку визионерско лидерство и јасна европска перспектива на Балканот се можни решенија дури и на најделикатните отворени прашања, потенцираше денеска министерот за надворешни работи, Никола Димитров во Берлин на настанот насловен „Западен Балкан по решавањето

Димитров: Договорот претставува добра вест за целиот Регион и Европската Унија

Димитров: Договорот претставува добра вест за целиот Регион и Европската Унија

Договорот претставува добра вест за целиот Регион и Европската Унија, и пример за тоа дека преку визионерско лидерство и јасна европска перспектива на Балканот се можни решенија дури и на најделикатните отворени прашања, потенцираше денеска министерот за надворешни работи, Никола Димитров во Берлин на настанот насловен „Западен Балкан по решавањето

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана

Работната посета на Берлин министерот за надворешни работи, Никола Димитров, ја продолжи со учество на настан коорганизиран од страна на парламентарните групи на Зелените и на германската секција на Унијата на Европските Федералисти, во која членуваат пратеници од четири политички партии – ЦДУ/ЦСУ, Социјал-демократите, Зелените и Либералите. Зборувајќи

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана

Работната посета на Берлин министерот за надворешни работи, Никола Димитров, ја продолжи со учество на настан коорганизиран од страна на парламентарните групи на Зелените и на германската секција на Унијата на Европските Федералисти, во која членуваат пратеници од четири политички партии – ЦДУ/ЦСУ, Социјал-демократите, Зелените и Либералите. Зборувајќи

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана

Работната посета на Берлин министерот за надворешни работи, Никола Димитров, ја продолжи со учество на настан коорганизиран од страна на парламентарните групи на Зелените и на германската секција на Унијата на Европските Федералисти, во која членуваат пратеници од четири политички партии – ЦДУ/ЦСУ, Социјал-демократите, Зелените и Либералите. Зборувајќи

Димитров: Договорот е добра вест за регионот и пример за визионерско лидерство

Димитров: Договорот е добра вест за регионот и пример за визионерско лидерство

Договорот претставува добра вест за целиот Регион и Европската Унија, и пример за тоа дека преку визионерско лидерство и јасна европска перспектива на Балканот се можни решенија дури и на најделикатните отворени прашања, потенцираше денеска министерот за надворешни работи, Никола Димитров во Берлин на настанот насловен „Западен Балкан по решавањето

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана

Димитров: Мојата земја денес е успешна приказна која треба да биде охрабрена и поддржана

Работната посета на Берлин министерот за надворешни работи, Никола Димитров, ја продолжи со учество на настан коорганизиран од страна на парламентарните групи на Зелените и на германската секција на Унијата на Европските Федералисти, во која членуваат пратеници од четири политички партии – ЦДУ/ЦСУ, Социјал-демократите, Зелените и Либералите. Зборувајќи