притисни ентер »

Универзитетите како фабрики
Универзитетите како фабрики

Универзитетите како фабрики

Во животот видов многу снимки и прочитав многу текстови за случаите кога полицијата упаднала во универзитетите за да ги разбие студентските демонстрации. Тие најчесто доаѓале на покана на локалните власти, незадоволни од студентските оази на слободата. Влегувале вооружени, ги претепувале студентите и ги растурале протестите. Управата на универзитетот