притисни ентер »

Приштина повторно им понуди на САД да отворат постојана воена база на Косово
Приштина повторно им понуди на САД да отворат постојана воена база на Косово

Приштина повторно им понуди на САД да отворат постојана воена база на Косово

Министерот за одбрана на Косово, Арменд Мехај, повторно им понуди на САД да воспостават постојана воена база на Косово. Мехај, кој престојува во Соединетите држави, во Пентагон се сретна со заменик -помошникот секретар за одбрана Лора Купер, пренесува приштинска Газета експрес. „Мехај ја повтори својата понуда до САД да воспостават постојана воена

Косово им нуди на САД да отворат постојана воена база

Косово им нуди на САД да отворат постојана воена база

Косово им даде можност на Соединетите Американски Држави да отворат постојана воена база. Предлогот, во името на косовската Влада, го изнесе министерот за одбрана Арменд Мехај на средбата во Пентагон со американскиот потсекретар за одбрана Колин Кал. Според соопштението за јавноста, министерот Мехај изјавил дека отворањето на таква база „би имало голем

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косовскиот министер за одбрана, Арменд Мехај, во име на неговата Влада, им понуди на САД да формираат постојана воена база на територијата на Косово, јави дописникот на МИА од Приштина. Како што соопшти косовското МО, Мехај, кој престојува во официјална посета на САД, понудата му ја изнел на потсекретарот на американскиот Департман за одбрана, Колин

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косовскиот министер за одбрана, Арменд Мехај, во име на неговата Влада, им понуди на САД да формираат постојана воена база на територијата на Косово. Како што соопшти косовското МО, Мехај, кој престојува во официјална посета на САД, понудата му ја изнел на потсекретарот на американскиот Департман за одбрана, Колин Кал, за време на нивната средба во

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косово – Косовскиот министер за одбрана, Арменд Мехај, во име на неговата Влада, им понуди на САД да формираат постојана воена база на територијата на Косово, јави дописникот на МИА од Приштина. Како што соопшти косовското МО, Мехај, кој престојува во официјална посета на САД, понудата му ја изнел на потсекретарот на американскиот Департман за одбрана,

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косовскиот министер за одбрана, Арменд Мехај, во име на неговата Влада, им понуди на САД да формираат постојана воена база на територијата на Косово, јави дописникот на МИА од Приштина. Како што соопшти косовското МО, Мехај, кој престојува во официјална посета на САД, понудата му ја изнел на потсекретарот на американскиот Департман за одбрана, Колин

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косовскиот министер за одбрана, Арменд Мехај, во име на неговата Влада, им понуди на САД да формираат постојана воена база на територијата на Косово, јави дописникот на МИА од Приштина. Како што соопшти косовското МО, Мехај, кој престојува во официјална посета на САД, понудата му ја изнел на потсекретарот на американскиот Департман за одбрана, Колин

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија

Косово им понуди на САД да формираат постојана воена база на негова територија Косовскиот министер за одбрана, Арменд Мехај, во име на неговата Влада, им понуди на САД да формираат постојана воена база на територијата на Косово, јави дописникот на МИА од Приштина. Како што соопшти косовското МО, Мехај, кој престојува во официјална посета на САД, понудата