притисни ентер »

Статуата на Христос Спасителот ја слави својата 90-годишнина
Статуата на Христос Спасителот ја слави својата 90-годишнина

Статуата на Христос Спасителот ја слави својата 90-годишнина

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. Верската свеченост, првично планирана за во подножјето на огромната статуа, се одржа во катедрала во центарот на Рио, поради лошите временски услови. – Ние кариоките, жители на Рио,

Рио го одбележа 90. роденден на статуата на Исус, Пред пандемијата ја посетуваа два милиони луѓе годишно

Рио го одбележа 90. роденден на статуата на Исус, Пред пандемијата ја посетуваа два милиони луѓе годишно

Со миса и посебно издание на најпознатиот бразилски алкохолен пијалак кашаса, Рио де Жанеиро го одбележа 90. роденден на едно од своите обележја – статуата на Исус Христос Искупителот. „Ние Бразилците секојдневно гледаме во Христос. И кога е сокриен во облаците, знаеме дека е таму“, изјави надбискупот на Рио, Орани Темпеста. Пред пандемијата, 38 метри

Статуата на Христос Спасителот ја слави својата 90-годишнина

Статуата на Христос Спасителот ја слави својата 90-годишнина

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. Верската свеченост, првично планирана за во подножјето на огромната статуа, се одржа во катедрала во центарот на Рио, поради лошите временски услови. – Ние кариоките, жители на Рио,

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. „Ние кариоките, жители на Рио, обично гледаме кон Христа, кој често се крие зад облаците, но знаеме дека е таму!, кажа архиепископот Орани Темпешта на мисата на која присуствуваше и

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. Верската свеченост, првично планирана за во подножјето на огромната статуа, се одржа во катедрала во центарот на Рио, поради лошите временски услови. – Ние кариоките, жители на Рио,

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. Верската свеченост, првично планирана за во подножјето на огромната статуа, се одржа во катедрала во центарот на Рио, поради лошите временски услови. – Ние кариоките, жители на Рио,

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. Верската свеченост, првично планирана за во подножјето на огромната статуа, се одржа во катедрала во центарот на Рио, поради лошите временски услови. – Ние кариоките, жители на Рио,

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. Верската свеченост, првично планирана за во подножјето на огромната статуа, се одржа во катедрала во центарот на Рио, поради лошите временски услови. – Ние кариоките, жители на Рио,

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. Верската свеченост, првично планирана за во подножјето на огромната статуа, се одржа во катедрала во центарот на Рио, поради лошите временски услови. – Ние кариоките, жители на Рио,

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Статуата на Христос спасителот ја слави 90-годишнината

Познатата статуа на Христос спасителот, што се издига над Рио де Жанеиро вчера ја одбележа својата 90-годишнина со миса, песна, самба и бразилски традиционални напивки. Верската свеченост, првично планирана за во подножјето на огромната статуа, се одржа во катедрала во центарот на Рио, поради лошите временски услови. – Ние кариоките, жители на Рио,