притисни ентер »

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ
Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер, први декември, во 20 часот, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација. Изложбата ја организира Музејот на современата уметност – Скопје во соработка со уметникот и Галеријата

Соочување со Жмијевски и со реалноста во МСУ - Скопје

Соочување со Жмијевски и со реалноста во МСУ - Скопје

„Демократии / Реализам“ е насловена самостојната изложба на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација, што од 1 декември годинава до 30 март 2022 ќе се одржи во Музеј на современа уметност – Скопје. Точно по две години од неговото учество на меѓународната групна поставка „Сè што ни е

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер, (1 декември) во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација. Изложбата ја организира Музејот на современата уметност – Скопје во соработка со уметникот и Галеријата

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер во 20 часот во Музејот на современата уметност - Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии/Реализам" на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација. Утревечер во 20 часот во Музејот на современата уметност - Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии/Реализам"

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер, (1 декември) во 20 часот во Музејот на современата уметност - Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација. Изложбата ја организира Музејот на современата уметност – Скопје во соработка со уметникот и Галеријата

Познатиот полски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Познатиот полски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер, (1 декември) во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација. Изложбата ја организира Музејот на современата уметност – Скопје во соработка со уметникот и Галеријата

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер, (1 декември) во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација. Изложбата ја организира Музејот на современата уметност – Скопје во соработка со уметникот и Галеријата

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Познатиот европски уметник Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер, (1 декември) во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација. Изложбата ја организира Музејот на современата уметност – Скопје во соработка со уметникот и Галеријата