притисни ентер »

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Македонија на состанок во октомври

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Македонија на состанок во октомври

Следниот состанок на Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Северна Македонија ќе се одржи во октомври. Тоа е по барање на македонската страна, изјави за БНТ копретседателот на таа комисија Ангел Димитров. – Нема напредок, но и нема што да се промени брзо. Речиси ништо не е исполнето со Договорот за пријателство и соработка…Тоа е

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Македонија на состанок во октомври

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Македонија на состанок во октомври

Следниот состанок на Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Северна Македонија ќе се одржи во октомври. Тоа е по барање на македонската страна, изјави за БНТ копретседателот на таа комисија Ангел Димитров. – Нема напредок, но и нема што да се промени брзо. Речиси ништо не е исполнето со Договорот за пријателство и соработка…Тоа е

Димитров: Нема услови за меѓувладина конференција со С.Македонија, бидејќи ништо не е исполнето од Договорот за добрососедство

Димитров: Нема услови за меѓувладина конференција со С.Македонија, бидејќи ништо не е исполнето од Договорот за добрососедство

Копретседателот на македонско-бугарската историска комисија, Ангел Димитров вели дека нема никаков напредок во разговорите меѓу историчарите, затоа што има застој во исполнување на Договорот за добрососедство. Димитров во интервју за Бугарската национална телевизија вели дека тоа било главната причина што бугарските власти сметаат дека не се исполнети

Закажан нов состанок на Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Македонија во октомври

Закажан нов состанок на Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Македонија во октомври

„Следниот состанок на Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Македонија ќе се одржи во октомври. Тоа е по барање на македонската страна, изјави за БНТ копретседателот на таа комисија Ангел Димитров. – Нема напредок, но и нема што да се промени брзо. Речиси ништо не е исполнето со Договорот за пријателство и соработка…Тоа е главниот

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Северна Македонија на состанок во октомври

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Северна Македонија на состанок во октомври

Следниот состанок на Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Северна Македонија ќе се одржи во октомври. Тоа е по барање на македонската страна, изјави за БНТ копретседателот на таа комисија Ангел Димитров. – Нема напредок, но и нема што да се промени брзо. Речиси ништо не е исполнето со Договорот за пријателство и соработка…Тоа е

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Северна Македонија на состанок во октомври

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Северна Македонија на состанок во октомври

Следниот состанок на Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Република Северна Македонија ќе се одржи во октомври. Тоа е по барање на македонската страна, изјави за БНТ копретседателот на таа комисија Ангел Димитров. – Нема напредок, но и нема што да се промени брзо. Речиси ништо не е исполнето со Договорот за пријателство и соработка…Тоа е

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Македонија на состанок во октомври

Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Македонија на состанок во октомври

Следниот состанок на Комисијата за историски прашања меѓу Бугарија и Северна Македонија ќе се одржи во октомври. Тоа е по барање на македонската страна, изјави за БНТ копретседателот на таа комисија Ангел Димитров. – Нема напредок, но и нема што да се промени брзо. Речиси ништо не е исполнето со Договорот за пријателство и соработка…Тоа е главниот