притисни ентер »

Брокула: Од здрав поздрав, ако не и најздрав зеленчук
Брокула: Од здрав поздрав, ако не и најздрав зеленчук

Брокула: Од здрав поздрав, ако не и најздрав зеленчук

Брокулата, како и сличните зеленчуци, вклучувајќи ги тука кељот и карфиолот, содржи големо количество на сулфурофан. Се работи за состојка од растително потекло која има способност да ги неутрализира канцерогените клетки. Брокулите содржат двојно поголема количина витамин Ц од портокалите. Витаминот Ц го помага искористувањето на железото, ја превенира