притисни ентер »

Обрнете внимание: Еден од првите знаци на висок холестерол често се јавува ноќе
Обрнете внимание: Еден од првите знаци на висок холестерол често се јавува ноќе

Обрнете внимание: Еден од првите знаци на висок холестерол често се јавува ноќе

Холестеролот вклучува акумулација на масни наслаги на ѕидовите на артериите. Современиот начин на живот, кој вклучува многу седење, е една од главните причини за покачен холестерол во крвта. Покрај тоа, недостатокот на физичка активност, нередовната и неправилна исхрана најчесто доведуваат до вишок маснотии во телото. Холестеролот му е потребен на