притисни ентер »

“Човечулец” на Прокопиев, “Храпешко” на Лафазановски и “Неверство” на Трајковски издадени на албански јазик
“Човечулец” на Прокопиев, “Храпешко” на Лафазановски и “Неверство” на Трајковски издадени на албански јазик

“Човечулец” на Прокопиев, “Храпешко” на Лафазановски и “Неверство” на Трајковски издадени на албански јазик

Во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли“ од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец“ на Александар Прокопиев  и „Храпешко“ на Ермис Лафазановски. Ова е уште една потврда за успешниот преведувачки поход на овие дела низ светот, со досега десетина преводи на балкански и светски јазици. Книгата „Човечулец:

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

:Во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли" од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец" на Александар Прокопиев и „Храпешко" на Ермис Лафазановски. Минатата година во издание на „Фан Ноли" излезе и романот „Неверство" на Дејан Трајкоски. Овие дела досега имаат десетина преводи на балкански и светски јазици

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли“ од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец“ на Александар Прокопиев  и „Храпешко“ на Ермис Лафазановски. Ова е уште една потврда за успешниот преведувачки поход на овие дела низ светот, со досега десетина преводи на балкански и светски јазици. Книгата „Човечулец:

„Човечулец“ на Прокопиев, „Храпешко“ на Лафазановски и „Неверство“ на Трајкоски – издадени на албански јазик

„Човечулец“ на Прокопиев, „Храпешко“ на Лафазановски и „Неверство“ на Трајкоски – издадени на албански јазик

Деновиве излегоа од печат преводите на албански јазик на книгите „Човечулец“ на Александар Прокопиев и „Храпешко“ на Ермис Лафазановски. Преводите се во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли“ од Тирана. Книгата „Човечулец: Бајки од левиот џеб“ оригинално е издадена од „Магор“ во 2011 година, а во 2012 година ја доби книжевната награда

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли“ од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец“ на Александар Прокопиев  и „Храпешко“ на Ермис Лафазановски. Ова е уште една потврда за успешниот преведувачки поход на овие дела низ светот, со досега десетина преводи на балкански и светски јазици. Книгата „Човечулец:

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли” од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец” на Александар Прокопиев и „Храпешко” на Ермис Лафазановски. Минатата година во издание на „Фан Ноли” излезе и романот „Неверство” на Дејан Трајкоски. Овие дела досега имаат десетина преводи на балкански и светски јазици

Човечулец“ на Прокопиев, „Храпешко“ на Лафазановски и „Неверство“ на Трајкоски – издадени на албански јазик

Човечулец“ на Прокопиев, „Храпешко“ на Лафазановски и „Неверство“ на Трајкоски – издадени на албански јазик

Во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли“ од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец“ на Александар Прокопиев и „Храпешко“ на Ермис Лафазановски. Ова е уште една потврда за успешниот преведувачки поход на овие дела низ светот, со досега десетина преводи на балкански и светски јазици . Книгата „Човечулец:

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Дела на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски објавени во Албанија

Во издание на албанската издавачка куќа „Фан Ноли“ од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец“ на Александар Прокопиев и „Храпешко“ на Ермис Лафазановски. Книгата „Човечулец: Бајки од левиот џеб“ оригинално е издадена од „Магор“ во 2011 година, а во 2012 година ја доби книжевната награда „Балканика“. Преводот на албански го

Книги на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски – издадени на албански јазик

Книги на Прокопиев, Лафазановски и Трајкоски – издадени на албански јазик

Во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли“ од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец“ на Александар Прокопиев  и „Храпешко“ на Ермис Лафазановски. Ова е уште една потврда за успешниот преведувачки поход на овие дела низ светот, со досега десетина преводи на балкански и светски јазици. Книгата „Човечулец:

„Човечулец“ на Прокопиев, „Храпешко“ на Лафазановски и „Неверство“ на Трајкоски – издадени на албански јазик

„Човечулец“ на Прокопиев, „Храпешко“ на Лафазановски и „Неверство“ на Трајкоски – издадени на албански јазик

Во издание на реномираната албанска издавачка куќа „Фан Ноли“ од Тирана, деновиве излегоа од печат преводите на книгите „Човечулец“ на Александар Прокопиев и „Храпешко“ на Ермис Лафазановски. Ова е уште една потврда за успешниот преведувачки поход на овие дела низ светот, со досега десетина преводи на балкански и светски јазици. Книгата „Човечулец: