притисни ентер »

Подвигот на Прокупчанката го обиколи светот
Подвигот на Прокупчанката го обиколи светот

Подвигот на Прокупчанката го обиколи светот

Ирена Ивиќ во Прокупље, Србија работела како наставничка, но животниот пат ја одвел во Милвоки, САД каде работи како возач на автобус а јавноста ја освои со своето херојско спасување на мало дете. Таа пред крајот на минатата година направи херојски подвиг, го запре возилото, здогледувајќи босоного дете како оди само по улица на температура од минус

Ирена Ивиќ хероина во САД: Напуштено бебе спасено од сигурна смрт

Ирена Ивиќ хероина во САД: Напуштено бебе спасено од сигурна смрт

Ирена Ивиќ, возачка на автобус од Милвоки, станала херој во Америка откако спасила едногодишно дете, кое само по пелена и боди талкало по улиците на студот. Додека возела, забележала дете како босо трча по тротоарот, а било облечено само во боди. Детето плачело, а Ирена го запрела автобусот, излегла надвор и го земала во раце. Ох, Боже, целата се тресам,

Возачка на автобус ја воодушевила Америка: Ирена Ивиќ видела како полуголо дете трча по улица и ја направила вистинската работа!

Возачка на автобус ја воодушевила Америка: Ирена Ивиќ видела како полуголо дете трча по улица и ја направила вистинската работа!

Ирена Ивиќ е „херој на денот“ во Америка. Возејќи автобус во Милвоки видела голо дете како изгубено оди среде зима и ниту миг не се двоумела – истрчала од автобусот и веројатно му го спасила животот на детето кое е старо година и пол. Ирена Ивиќ возела по автопатот на надвозникот кога видела босоного дете во црвена бенкичка, со пелени, како се движи

Жена возач на автобус спаси бебе додека талкаше на улица

Жена возач на автобус спаси бебе додека талкаше на улица

Возач на автобус спаси едногодишно дете во Милвоки кое босоного, по студено време одеше покрај улица. Бебето старо 19 месеци, облечено во тенка облека, го забележала Ирена Ивиќ, Србинка по потекло, која го управувала градскиот автобус. Таа веднаш застанала и истрчала да го земе детето, кое незабележително излегло од дома. По преземањето, социјалните

Србинка спаси премрзнато бебе што го нашла на автопат

Србинка спаси премрзнато бебе што го нашла на автопат

Србинката Ивона Ивиќ, која работи како возач на автобус во државата Милвоки, САД, на 22 декември лани спасила премрзнато 19-месечно бебе што одело само, голо и босо на автопат. Таа возејќи на автопат го забележала тукушто проодено бебе, речиси премрзнато, на тротоар покрај прометна сообраќајница, па застанала и го зела со себе,  пишува „Си-ен-ен“.

Србинка спаси премрзнато бебе што го нашла на автопат

Србинка спаси премрзнато бебе што го нашла на автопат

Србинката Ивона Ивиќ, која работи како возач на автобус во државата Милвоки, САД, на 22 декември лани спасила премрзнато 19-месечно бебе што одело само, голо и босо на автопат. Таа возејќи на автопат го забележала тукушто прооденото бебе, речиси премрзнато, на тротоар покрај прометна сообраќајница, па застанала и го зела со себе,  пишува Си-ен-ен.

ИРЕНА СТАНА ВИСТИНСКИ ХЕРОЈ ВО АМЕРИКА: Видела босо детенце на улица, па направила нешто неверојатно

ИРЕНА СТАНА ВИСТИНСКИ ХЕРОЈ ВО АМЕРИКА: Видела босо детенце на улица, па направила нешто неверојатно

Ирена Ивиќ, возач на градски превоз во американски Милвоки покажа дека има многу големо срце. Таа додека го возела автобусот на 22 декември минатата година, приметила босо детенце облечено само по боди. Момчето било само на полупразна улица и сакало да помине преку улицата на местото обележано со семафори. Без воопшто да размислува Ирена го застанала

Жена возач на автобус спаси бебе додека талкаше на улица

Жена возач на автобус спаси бебе додека талкаше на улица

Бебето старо 19 месеци, облечено во тенка облека, го забележала Ирена Ивиќ, Србинка по потекло, која го управувала градскиот автобус. Таа веднаш застанала и истрчала да го земе детето, кое незабележително излегло од дома. По преземањето, социјалните служби го сместиле во прифатен центар, а потоа го споиле со неговиот татко, откако наводно било утврдено

Ирена Ивиќ спасила едногодишно дете и станала херој во Америка

Ирена Ивиќ спасила едногодишно дете и станала херој во Америка

Ирена Ивиќ, возачка на автобус од Милвоки, станала херој во Америка откако спасила едногодишно дете, кое само талкало по улиците. Ирена додека возела забележала дете како босо трча по тротоарот, а било облечено само во боди. Детето плачело, а Ирена го запрела автобусот, излегла надвор и го земала во раце. „Ох, Боже, се тресам“, рекла Ирена, а истото

ИРЕНА СТАНА ВИСТИНСКИ ХЕРОЈ ВО АМЕРИКА: Видела босо детенце на улица, па направила нешто неверојатно

ИРЕНА СТАНА ВИСТИНСКИ ХЕРОЈ ВО АМЕРИКА: Видела босо детенце на улица, па направила нешто неверојатно

Ирена Ивиќ, возач на градски превоз во американски Милвоки покажа дека има многу големо срце. Таа додека го возела автобусот на 22 декември минатата година, приметила босо детенце облечено само по боди. Момчето било само на полупразна улица и сакало да помине преку улицата на местото обележано со семафори. Без воопшто да размислува Ирена го застанала