притисни ентер »

Во оваа намирница се крие клучот за долг живот!
Во оваа намирница се крие клучот за долг живот!

Во оваа намирница се крие клучот за долг живот!

Новите истражувања покажаа дека клучот за еликсирот за долговечност би можел да се наоѓа во кашкавалот. Во студијата објавена во магазин, европските истражувачи го анализираа делувањето на спермидинот кој се наоѓа во кашкавалот. Резултатите покажаа дека луѓето кои јадат зрели кашкавали имаа помал ризик од застој на работата на срцето или висок крвен

Во оваа намирница се крие клучот за долг живот!

Во оваа намирница се крие клучот за долг живот!

Новите истражувања покажаа дека клучот за еликсирот за долговечност би можел да се наоѓа во кашкавалот. Во студијата објавена во магазинот „Nature Medicine“ европските истражувачи го анализираа делувањето на спермидинот кој се наоѓа во кашкавалот. Резултатите покажаа дека луѓето кои јадат зрели кашкавали имаа помал ризик од застој на работата на срцето