притисни ентер »

Имате ли доволно калиум?
Имате ли доволно калиум?

Имате ли доволно калиум?

Висок притисок, мозочен удар и ослабени рефлекси се само некои од последиците од недостатокот на калиум во организмот, укажуваат стручњаците, а на топ листата на најважни извори на калиум се бананите, портокалите, крушите, кајсиите... Минералот без кој не се можни бројни метаболички процеси во организмот, вклучувајќи го и правилното функционирање на