притисни ентер »

Откриено е дека тектонската плоча под Тихиот Океан се распаѓа под влијание на далечни сили
Откриено е дека тектонската плоча под Тихиот Океан се распаѓа под влијание на далечни сили

Откриено е дека тектонската плоча под Тихиот Океан се распаѓа под влијание на далечни сили

Новото истражување додаде нов слој на научното разбирање на динамиката на Земјината кора . Истражувањето на длабочините на тектониката на плочите е сложен процес на откривање и усовршување, предизвикувајќи ја конвенционалната мудрост дека Земјината кора останува крута во своето јадро. Една неодамнешна студија фокусирана на четири висорамнини во западниот

Тектонската плоча под Тихиот Океан се распаѓа под влијание на далечни сили

Тектонската плоча под Тихиот Океан се распаѓа под влијание на далечни сили

54 Споделувања Share Tweet Истражувањето на длабочините на тектониката на плочите е сложен процес на откривање и усовршување, предизвикувајќи ја конвенционалната мудрост дека Земјината кора останува цврста во нејзиното јадро. Една неодамнешна студија фокусирана на четири висорамнини во западниот Тихи Океан сугерира дека овие огромни области не се цврсти