притисни ентер »

И ВО МАРТ БРОЈКИТЕ НЕ СЕ СМЕНЕТИ Се одржува двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ во ИЕ 2 и 6

И ВО МАРТ БРОЈКИТЕ НЕ СЕ СМЕНЕТИ Се одржува двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ во ИЕ 2 и 6

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во изборните единици 2 и 6, а неизвесна е трката помеѓу ДУИ и албанската опозиција. Според анкетата на ИПИС објавена во емисијата Објектив на МРТ, а спроведена во месец март, на прашањето за која партија би гласале на престојните избори, во втората изборна единица најмногу 20,4% од

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во ИЕ 2 и 6

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во ИЕ 2 и 6

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во изборните единици 2 и 6, а неизвесна е трката помеѓу ДУИ и албанската опозиција. Имено според анкетата на ИПИС објавена во емисијата Објектив на МРТ, а спроведена во месец март, на прашањето за која партија би гласале на престојните избори, во втората изборна единица најмногу 20,4%

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во ИЕ 2 и 6

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во ИЕ 2 и 6

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во изборните единици 2 и 6, а неизвесна е трката помеѓу ДУИ и албанската опозиција. Имено според анкетата на ИПИС објавена во емисијата Објектив на МРТ, а спроведена во месец март, на прашањето за која партија би гласале на престојните избори, во втората изборна единица најмногу 20,4%

Од Никола Кљусев до Димитар Ковачевски, историја на Влади и парламентарните избори

Од Никола Кљусев до Димитар Ковачевски, историја на Влади и парламентарните избори

Парламентарни избори 1990 година По инсталирањето на политичкиот плурализам, со уставните измени од 1989 година, со кои се овозможи формирање на политички партии, гласачите на Македонија, за прв пат имаа можност да гласаат на повеќепартиските избори во 1990 година во тогашна Република социјалистичка Македонија. Тие беа и првите слободни повеќепартиски

И во март ВМРО-ДПМНЕ ја одржа двојната предност во однос на СДСМ во „двојката“ и „шестката“

И во март ВМРО-ДПМНЕ ја одржа двојната предност во однос на СДСМ во „двојката“ и „шестката“

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во изборните единици 2 и 6, а неизвесна е трката помеѓу ДУИ и албанската опозиција. Имено според анкетата на ИПИС објавена во емисијата Објектив на МРТ, а спроведена во месец март, на прашањето за која партија би гласале на престојните избори, во втората изборна единица најмногу 20,4%

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во ИЕ 2 и 6

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во ИЕ 2 и 6

Двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во изборните единици 2 и 6, а неизвесна е трката помеѓу ДУИ и албанската опозиција. Имено според анкетата на ИПИС објавена во емисијата Објектив на МРТ, а спроведена во месец март, на прашањето за која партија би гласале на престојните избори, во втората изборна единица најмногу 20,4%

Двојно водство на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 2 и ИЕ 6, изедначена трка меќу ДУИ и опозицијата

Двојно водство на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 2 и ИЕ 6, изедначена трка меќу ДУИ и опозицијата

ост на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ се одржува и во месец март во изборните единици 2 и 6, а неизвесна е трката помеѓу ДУИ и албанската опозиција. Имено според анкетата на ИПИС објавена во емисијата Објектив на МРТ, а спроведена во месец март, на прашањето за која партија би гласале на престојните избори, во втората изборна единица најмногу 20,4% од испитаниците