притисни ентер »

Британските студенти со иницијатива: Името на Стефановски и на Универзитетот во Кент
Британските студенти со иницијатива: Името на Стефановски и на Универзитетот во Кент

Британските студенти со иницијатива: Името на Стефановски и на Универзитетот во Кент

„Горан беше неверојатен човек и предавач, па дали има подобар начин да му оддадеме чест од тоа што ќе ја именуваме новата зграда по него“, се вели во он-лајн иницијативата на студентиите од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде еминентниот македонски драматург Горан Стефановски предавал. Како што објави македонската новинарка која живее во

Студенти бараат англискиот Универзитет да се вика Горан Стефановски

Студенти бараат англискиот Универзитет да се вика Горан Стефановски

Студентите од Англија на починатиот драматург и писател, Горан Стефановски, покренаа иницијатива еден од одделите на Универзитетот во Кент, каде што тој предаваше долги години, да го носи неговото име. Петицијата ја почнал студентот Хери МекГин. „Горан беше исклучителен човек и неверојатен професор. Не постои подобар начин да се сочува неговиот спомен

Студенти бараат англискиот Универзитет да се вика Горан Стефановски

Студенти бараат англискиот Универзитет да се вика Горан Стефановски

Студентите од Англија на починатиот драматург и писател, Горан Стефановски, покренаа иницијатива еден од одделите на Универзитетот во Кент, каде што тој предаваше долги години, да го носи неговото име. Петицијата ја почнал студентот Хери МекГин. „Горан беше исклучителен човек и неверојатен професор. Не постои подобар начин да се сочува неговиот спомен

Студенти бараат зграда на универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски

Студенти бараат зграда на универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше  Горан Стефановски, побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор. „Горан беше неверојатен човек и неверојатен предавач, па дали има подобар начин да му оддадеме чест, од тоа што ќе ја именуваме новата зграда по него“,…„Именувајте ја новата зграда на

Студентите во Кент бараат зграда од универзитетот да го носи името на Стефановски

Студентите во Кент бараат зграда од универзитетот да го носи името на Стефановски

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонскиот драматург Горан Стефановски, со онлајн петиција побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор. - „Горан беше неверојатен човек и неверојатен предавач, па дали има подобар начин да му оддадеме чест, од тоа што ќе ја именуваме новата зграда

Горан Стефановски испратен со „Зајди, зајди“: Зградата на универзитетот во Кент да го носи неговото име, бараат студентите

Горан Стефановски испратен со „Зајди, зајди“: Зградата на универзитетот во Кент да го носи неговото име, бараат студентите

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонски драматург Горан Стефановски, со онлајн петиција побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор. „Горан беше неверојатен човек и неверојатен предавач, па дали има подобар начин да му оддадеме чест, од тоа што ќе ја именуваме новата зграда по

Петиција за една од зградите на Универзитетот во Кент да се именува по Горан Стефановски

Петиција за една од зградите на Универзитетот во Кент да се именува по Горан Стефановски

Роднини, колеги, пријатели, студенти вчера присуствуваа на последното испраќање на македонскиот драмски писател Горан Стефановски, кој беше кремиран во Кентербери, Англија, во Бархам Крематориум, а по негова желба пепелта во пригодна прилика ќе биде расфрлeна во водите на Охридското Езеро. Стефановски бил испратен со македонската песна „Зајди, зајди“

Студентите бараат зграда од Универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски

Студентите бараат зграда од Универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски

Foto: Srdjan Zivulovic/Bobo Роднини, колеги, пријатели, студенти вчера присуствуваа на последното испраќање на македонскиот драмски писател Горан Стефановски, кој беше кремиран во Кентербери, Англија, во Бархам Крематориум, а по негова желба пепелта во пригодна прилика ќе биде расфрлeна во водите на Охридското Езеро. Стефановски бил испратен со македонската

Зграда од универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски, бараат студентите

Зграда од универзитетот во Кент да го носи името на Горан Стефановски, бараат студентите

Студенти од Универзитетот во Кент, Велика Британија, каде предаваше македонскиот драматург Горан Стефановски, со онлајн петиција побараа една од зградите на универзитетот да го носи името на нивниот професор. „Горан беше неверојатен човек и неверојатен предавач, па дали има подобар начин да му оддадеме чест, од тоа што ќе ја именуваме новата зграда

Петиција за зграда на Универзитетот во Кент да се именува по Горан Стефановски

Петиција за зграда на Универзитетот во Кент да се именува по Горан Стефановски

Роднини, колеги, пријатели, студенти вчера присуствуваа на последното испраќање на македонскиот драмски писател Горан Стефановски, кој беше кремиран во Кентербери, Англија, во Бархам Крематориум, а по негова желба пепелта во пригодна прилика ќе биде расфрлeна во водите на Охридското Езеро. Стефановски бил испратен со македонската песна „Зајди, зајди“