притисни ентер »

Почина познатиот диригент Миодраг Јаноски
Почина познатиот диригент Миодраг Јаноски

Почина познатиот диригент Миодраг Јаноски

Познатиот македонски диригент Миодраг Јаноски почина во вторникот на 85-годишна возраст. Роден во 1936 година во Велес, Јаноски дипломирал виолина на Музичката академија во Белград во 1966 година, потоа во композиција и во 1973 година во диригирање. Магистрирал на Музичката академија во Љубљана. Студирал во Софија (Бугарија) и Сиена (Италија). Својата

Почина македонскиот диригент Миодраг Јаноски

Почина македонскиот диригент Миодраг Јаноски

Познатиот диригент Миодраг Јаноски почина на 85-годишна возраст. Миодраг Јаноски е роден во 1936 година во Велес. Дипломирал виолина на Музичката академија во Белград во 1966 година, потоа композиција и во 1973 година и диригирање. Магистрирал на Музичката академија во Љубљана, а се доусовршувал во Софија и Сиена. Својата кариера ја започна како виолинист

Почина македонскиот диригент Миодраг Јаноски

Почина македонскиот диригент Миодраг Јаноски

Познатиот диригент Миодраг Јаноски почина на 85-годишна возраст. Роден во 1936 година во Велес, Миодраг Јаноски дипломирал виолина на Музичката академија во Белград во 1966 година, потоа композиција и во 1973 година и диригирање. Магистрирал на Музичката академија во Љубљана, а се доусовршувал во во Софија и Сиена. Својата кариера ја започна како виолинист

„Камерна приказна“ со Дојчиновска и Лазаревски во Филхармонија

„Камерна приказна“ со Дојчиновска и Лазаревски во Филхармонија

„Камерна приказна“ е насловен концертот кој ќе се одржи во Филхармонија в четврток во 19 часот, на кој како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа). Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р

Концертот „Камерна приказна“ во Филхармонија

Концертот „Камерна приказна“ во Филхармонија

„Камерна приказна“ е насловен концертот кој ќе се одржи в четврток во 19 часот, на кој како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа). Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р. Баршаи). Додека

„Камерна приказна“ во Филхармонија со диригентот Ван Алфен од Холандија

„Камерна приказна“ во Филхармонија со диригентот Ван Алфен од Холандија

„Камерна приказна“ е насловен концертот кој ќе се одржи в четврток во 19 часот, на кој како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа). Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р . Баршаи ) . Додека

„Камерна приказна“ во Филхармонија

„Камерна приказна“ во Филхармонија

Камерна приказна“ е насловен концертот кој ќе се одржи в четврток во 19 часот, на кој како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа). Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р. Баршаи). Конрад

„Камерна приказна“ во Филхармонија

„Камерна приказна“ во Филхармонија

Камерна приказна“ е насловен концертот што ќе се одржи в четврток во 19 часот, на кој како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа). Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р. Баршаи). Конрад

„Камерна приказна” овој четврток во Македонска филхармонија

„Камерна приказна” овој четврток во Македонска филхармонија

„Камерна приказна” е насловен концертот кој ќе се одржи в четврток во 19 часот, на кој како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа). Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р . Баршаи ) . Додека

„Камерна приказна“ во Филхармонија

„Камерна приказна“ во Филхармонија

Камерна приказна“ е насловен концертот кој ќе се одржи в четврток во 19 часот, на кој како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа). Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р. Баршаи). Конрад