притисни ентер »

Зачувувањето на нуклеарниот договор со Иран е поважно од кога и да е, порача Борел
Зачувувањето на нуклеарниот договор со Иран е поважно од кога и да е, порача Борел

Зачувувањето на нуклеарниот договор со Иран е поважно од кога и да е, порача Борел

Високиот претставник на Европската унија за надворешна политика, Жозеп Борел, задолжен за надзор на механизмот за решавањето на споровите кои се дел од Заедничкиот сеопфатен акционен план (JCPOA) за иранската нуклеарна програма од 2015 година потпишан со Иран, ги повика во средата, вклучително и Техеран, да го сочуваат. „Зачувувањето на JCPOA денес

Франција, Велика Британија и Германија ќе покренат механизам за спорови поради Иран

Франција, Велика Британија и Германија ќе покренат механизам за спорови поради Иран

Франција, Велика Британија и Германија планираат да покренат механизам за решавање  спорови во рамки на иранскиот нуклеарен договор, откако Техеран повторно го прекрши истиот, пренесува „Ројтерс“, повикувајќи се на двајца неименувани европски дипломати. Тие рекле дека целта на одлуката е да се сочува договорот така што со Иран ќе се разговара за тоа

Франција, Велика Британија и Германија ќе покренат механизам за спорови поради Иран

Франција, Велика Британија и Германија ќе покренат механизам за спорови поради Иран

Франција, Велика Британија и Германија планираат да покренат механизам за решавање на спорови во рамки на иранскиот нуклеарен договор, откако Техеран повторно го прекрши истиот, пренесува Ројтерс, повикувајќи се на двајца неименувани европски дипломати. Тие рекле дека целта на одлуката е да се сочува договорот така што со Иран ќе се разговара за тоа

ЕВРОПА КОНТРА ИРАН: Се активира механизам за спopoт во рамките на иранската нykлеарна cпогодба

ЕВРОПА КОНТРА ИРАН: Се активира механизам за спopoт во рамките на иранската нykлеарна cпогодба

Франција, Велика Британија и Германија планираат да активираат механизам за решавање на спopовите во рамки на иранскиот нykлеарен договор, откако Техеран повторно го прeкрши, соопштија неименувани европски дипломати. Тие истакнаа дека целта на одлуката е да се зачува договорот и со Иран да се разговара што треба да направи земјата за да ги измени своите

Франција, Велика Британија и Германија ќе покренат механизам за спорови поради Иран

Франција, Велика Британија и Германија ќе покренат механизам за спорови поради Иран

Франција, Велика Британија и Германија планираат да покренат механизам за решавање на спорови во рамки на иранскиот нуклеарен договор, откако Техеран повторно го прекрши истиот, пренесува Ројтерс, повикувајќи се на двајца неименувани европски дипломати. Тие рекле дека целта на одлуката е да се сочува договорот така што со Иран ќе се разговара за тоа

Активиран механизмот за спорови од нуклеарниот договор со Иран

Активиран механизмот за спорови од нуклеарниот договор со Иран

Германија, Британија и Франција го активираа механизмот во случај на несогласување од нуклеарниот договор постигнат меѓу Иран и светските сили во 2015 година. Трите европски земји, кои се потписници на договорот заедно со Кина, Русија и САД, како и Европската унија наведуваат дека го активираат процесот кој може да доведе до санкции од Обединените

Париз, Лондон и Берлин активираат механизам за спорот поради Иран

Париз, Лондон и Берлин активираат механизам за спорот поради Иран

Франција, Велика Британија и Германија планираат да активираат механизам за решавање на споровите во рамки на иранскиот нуклеарен договор, откако Техеран повторно го прекрши, соопштија неименувани европски дипломати. Тие истакнаа дека целта на одлуката е да се зачува договорот и со Иран да се разговара што треба да направи земјата за да ги измени своите

Европските сили го активираа механизмот за разрешување на споровите во нуклеарниот договор со Иран

Европските сили го активираа механизмот за разрешување на споровите во нуклеарниот договор со Иран

Европските сили го активираа механизмот за разрешување на споровите во нуклеарниот договор со Иран Главниот дипломат на ЕУ потврди денеска дека европските сили го активирале механизмот за разрешување на споровите во нуклеарниот договор со Иран, откако оваа држава продолжува да се повлекува од обврските кои ги има преземено. Во заедничката изјава, Велика

Париз, Лондон и Берлин активираат механизам за спорот поради Иран

Париз, Лондон и Берлин активираат механизам за спорот поради Иран

– Франција, Велика Британија и Германија планираат да активираат механизам за решавање на споровите во рамки на иранскиот нуклеарен договор, откако Техеран повторно го прекрши, соопштија неименувани европски дипломати. Тие истакнаа дека целта на одлуката е да се зачува договорот и со Иран да се разговара што треба да направи земјата за да ги измени

Париз, Лондон и Берлин активираат механизам за спорот поради Иран

Париз, Лондон и Берлин активираат механизам за спорот поради Иран

Франција, Велика Британија и Германија планираат да активираат механизам за решавање на споровите во рамки на иранскиот нуклеарен договор, откако Техеран повторно го прекрши, соопштија неименувани европски дипломати. Тие истакнаа дека целта на одлуката е да се зачува договорот и со Иран да се разговара што треба да направи земјата за да ги измени своите