притисни ентер »

Премиерата на „Втора шанса“ на Марија Џиџева го отвора 22. Скопје филм фестивал
Премиерата на „Втора шанса“ на Марија Џиџева го отвора 22. Скопје филм фестивал

Премиерата на „Втора шанса“ на Марија Џиџева го отвора 22. Скопје филм фестивал

Со премиерата на „Втора шанса“, првиот долгометражен игран филм на режисерката Марија Џиџева, на 17 април во 20 часот во киното Милениум ќе почне 22. Скопје филм фестивал (СФФ). Филмот е македонско-српска копродукција на „Смол мувс филмс“ и „Биберче продукција“, снимен според сценариото на Огнен Георгиевски. Филмот е современа драма, а играат: Мирјана

„Втора шанса“ го отвора 22-от Скопски филмски фестивал

„Втора шанса“ го отвора 22-от Скопски филмски фестивал

„Втора шанса“ е филмот со кој ќе биде отворен годинашниот Скопски филмски фестивал. Филмот е под режија на Марија Џиџева, а отворањето се случува во среда на 17 април во кино „Милениум“. Скопскиот филмски фестивал ќе трае до 25 април, а ќе бидат прикажани 50-ина филмови во неколку програми. Македонско-српската копродукција „Втора шанса“, кој работно

Првиот долгометражен филм на Марија Џиџева го отвора СФФ

Првиот долгометражен филм на Марија Џиџева го отвора СФФ

Со премиерата на првиот долгометражен игран филм на режисерката Марија Џиџева, „Втора шанса“, в среда во киното „Милениум“ ќе биде отворен 22-от „Скопски филмски фестивал“, кој до 25 април ќе прикаже педесетина филма во неколку програми. Македонско-српската копродукција „Втора шанса“, кој работно беше насловен „Жртва“, испреплетува приказни за три

Скопје филм фестивал почнува на 17 април со „Втора шанса“

Скопје филм фестивал почнува на 17 април со „Втора шанса“

Во среда (17 април) во 20 часот во киното Милениум, почетокот на годинешното 22. издание на Скопје филм фестивал ќе го означи македонската и светска премиера на новиот игран филм „Втора шанса“, кој е прв игран филм на режисерката Марија Џиџева, по сценарио на Огнен Георгиевски, а во продукција на „Small Moves Films“ и Биберче продукција. Се работи

Скопје филм фестивал почнува на 17 април со „Втора шанса“

Скопје филм фестивал почнува на 17 април со „Втора шанса“

Во среда (17 април) во 20 часот во киното Милениум, почетокот на годинешното 22. издание на Скопје филм фестивал ќе го означи македонската и светска премиера на новиот игран филм „Втора шанса“, кој е прв игран филм на режисерката Марија Џиџева, по сценарио на Огнен Георгиевски, а во продукција на „Small Moves Films“ и Биберче продукција. Се работи

Скопје филм фестивал почнува на 17 април со „Втора шанса“

Скопје филм фестивал почнува на 17 април со „Втора шанса“

Во среда (17 април) во 20 часот во киното Милениум, почетокот на годинешното 22. издание на Скопје филм фестивал ќе го означи македонската и светска премиера на новиот игран филм „Втора шанса“, кој е прв игран филм на режисерката Марија Џиџева, по сценарио на Огнен Георгиевски, а во продукција на „Small Moves Films“ и Биберче продукција. Се работи

Со премиерата на долгометражниот „ Втора шанса“ започнува „ Скопје Филм Фестивал „

Со премиерата на долгометражниот „ Втора шанса“ започнува „ Скопје Филм Фестивал „

Со премиерата на долгометражниот „ Втора шанса“ започнува „ Скопје Филм Фестивал „ Во киното Милениум, во среда во 20 часот , започнува годинешното 22. издание на Скопје филм фестивал. Почеткот на фестивалот  ќе биде во знакот на македонската и светска премиера на новиот игран филм „Втора шанса“ , кој е прв игран филм на режисерката Марија Џиџева,

Скопје филм фестивал почнува на 17 април со „Втора шанса“

Скопје филм фестивал почнува на 17 април со „Втора шанса“

Во среда (17 април) во 20 часот во киното Милениум, почетокот на годинешното 22. издание на Скопје филм фестивал ќе го означи македонската и светска премиера на новиот игран филм „Втора шанса“, кој е прв игран филм на режисерката Марија Џиџева, по сценарио на Огнен Георгиевски, а во продукција на „Small Moves Films“ и Биберче продукција. Се работи

Со премиерата на долгометражниот „Втора шанса“ започнува „ Скопје Филм Фестивал„

Со премиерата на долгометражниот „Втора шанса“ започнува „ Скопје Филм Фестивал„

Во киното Милениум, во среда во 20 часот , започнува годинешното 22. издание на Скопје филм фестивал. Почеткот на фестивалот  ќе биде во знакот на македонската и светска премиера на новиот игран филм „Втора шанса“ , кој е прв игран филм на режисерката Марија Џиџева, по сценарио на Огнен Георгиевски,  а во продукција на „Small Moves Films“ и Биберче

22. издание на Скопје Филм Фестивал почнува на 17. април со „Втора шанса“

22. издание на Скопје Филм Фестивал почнува на 17. април со „Втора шанса“

Со големо задоволство ве известуваме дека во среда ( 17 април), во 20 часот во киното Милениум , почетокот на годинешното 22. издание на Скопје филм фестивал ќе го означи македонската и светска премиера на новиот игран филм „Втора шанса“ , кој е прв игран филм на режисерката Марија Џиџева, по сценарио на Огнен Георгиевски,  а во продукција на „Small