притисни ентер »

Трубарево се збогува со септичките јами, конечно доби канализација
Трубарево се збогува со септичките јами, конечно доби канализација

Трубарево се збогува со септичките јами, конечно доби канализација

Населеното место Трубарево во Општина Гази Баба доби функционална канализација и пречистителна станица, со што е решен најголемиот проблем со кој се соочуваа жителите на ова место во изминатите 17 години. На пуштањето на објектите во употреба се обрати градоначланикот на Општината Борис Георгиевски кој нагласи дека со тоа се исполнети ветувањата што

По 17 години жителите на Трубарево добија канализација која функционира

По 17 години жителите на Трубарево добија канализација која функционира

Откако изградената фекална канализација уште од 2002 година беше оставена нефункционална, конечно по цели 17 години е оспособена, со што ставаме крај на септичките јами во ова населено место и жителите добиваат достојни услови за живот – изјавија од локалната власт во општина Гази Баба. Канализациониот систем е во вкупна должина од 7️ километри од

Трубарево по 17 години доби функционална фекална канализација

Трубарево по 17 години доби функционална фекална канализација

Населеното место Трубарево во Општина Гази Баба доби функционална канализација и пречистителна станица, со што е решен најголемиот проблем со кој се соочуваа жителите на ова место во изминатите 17 години. На пуштањето на објектите во употреба се обрати градоначланикот на Општината Борис Георгиевски кој нагласи дека со тоа се исполнети ветувањата што

По 17 години жителите на Трубарево добија функционална фекална канализација

По 17 години жителите на Трубарево добија функционална фекална канализација

Градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, порача дека конечно е ставен крај на најголемиот проблем со кој граѓаните на Трубарево се соочувале цели 17 години, а тоа како што вели е изградбата на функционална фекална канализација. – Имам добра вест за жителите на Трубарево. Ветив дека ова населено место ќе добие функционална фекална канализација

Георгиевски: По 17 години жителите на Трубарево добиват функционална фекална канализација

Георгиевски: По 17 години жителите на Трубарево добиват функционална фекална канализација

Градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски порача дека конечно е ставен крај на најголемиот проблем, со кој граѓаните на Трубарево се соочувале цели 17 години, а тоа, како што вели е изградбата на функционална фекална канализација. „Имам добра вест за жителите на Трубарево. Ветив дека ова населено место ќе добие функционална фекална канализација

Георгиевски: По 17 години жителите на Трубарево добиja функционална фекална канализација

Георгиевски: По 17 години жителите на Трубарево добиja функционална фекална канализација

Градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски порача дека конечно е ставен крај на најголемиот проблем, со кој граѓаните на Трубарево се соочувале цели 17 години, а тоа, како што рече е немањето на функционална фекална канализација. „Имам добра вест за жителите на Трубарево. Ветив дека ова населено место ќе добие функционална фекална канализација

Пуштена во употреба канализација и пречистителна станица во Трубарево

Пуштена во употреба канализација и пречистителна станица во Трубарево

На пуштањето на објектите во употреба се обрати градоначланикот на Општината Борис Георгиевски кој нагласи дека со тоа се исполнети ветувањата што ги дал дека ова населено место ќе добие функционална фекална канализација и пречистителна станица и тоа го исполнив. -Иако проектот беше ветен уште во 2002 година но не исполнет, а жителите беа оставени

Пуштена во употреба канализација и пречистеителна станица во Трубарево

Пуштена во употреба канализација и пречистеителна станица во Трубарево

На пуштањето на објектите во употреба се обрати градоначланикот на Општината Борис Георгиевски кој нагласи дека со тоа се исполнети ветувањата што ги дал дека ова населено место ќе добие функционална фекална канализација и пречистителна станица и тоа го исполнив. -Иако проектот беше ветен уште во 2002 година но не исполнет, а жителите беа оставени

Трубарево по 17 години доби функционална канализација

Трубарево по 17 години доби функционална канализација

На пуштањето на објектите во употреба се обрати градоначланикот на Општината Борис Георгиевски кој нагласи дека со тоа се исполнети ветувањата што ги дал дека ова населено место ќе добие функционална фекална канализација и пречистителна станица и тоа го исполнив. Населеното место Трубарево во Општина Гази Баба доби функционална канализација и пречистителна

Георгиевски: По 17 години жителите на Трубарево добиja функционална фекална канализација

Георгиевски: По 17 години жителите на Трубарево добиja функционална фекална канализација

Градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски порача дека конечно е ставен крај на најголемиот проблем, со кој граѓаните на Трубарево се соочувале цели 17 години, а тоа, како што рече е немањето на функционална фекална канализација. „Имам добра вест за жителите на Трубарево. Ветив дека ова населено место ќе добие функционална фекална канализација