притисни ентер »

Јазикот како differentia specifica на човекот
Јазикот како differentia specifica на човекот

Јазикот како differentia specifica на човекот

Да се познава еден јазик, значи многу повеќе од тоа да се биде писмен и да се говори. Јазикот ги носи слоевите на времето, во него се фосилизирани сите тајни, верувања, очекувања, желби, универзални човечки потреби и стравови. Тој е најнепосредното нешто за секој од нас. Токму поради јазикот не сме сами и осамени. Нашите разговори со другите се јазик,