притисни ентер »

Потпишан договор за воспоставување на заеднички гранични и царински контроли меѓу Македонија и Албанија
Потпишан договор за воспоставување на заеднички гранични и царински контроли меѓу Македонија и Албанија

Потпишан договор за воспоставување на заеднички гранични и царински контроли меѓу Македонија и Албанија

На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Македонија и на Албанија, Зоран Заев и Еди Рама денеска потпишаа Договор за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу двете земји. На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Македонија и на Албанија,

Потпишан Договор за заеднички гранични и царински контроли меѓу С Македонија и Албанија

Потпишан Договор за заеднички гранични и царински контроли меѓу С Македонија и Албанија

На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Северна Македонија и на Албанија, Зоран Заев и Еди Рама денеска потпишаа Договор за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу двете земји. Според премиерот Заев, Договорот е уште еден чекор во градењето на одличните односи помеѓу Северна

Македонија и Албанија потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Македонија и Албанија потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

На маргините на Самитот на земјите од Западен Балкан во Тирана, премиерите на Северна Македонија и на Албанија, Зоран Заев и Еди Рама денеска потпишаа Договор за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу двете земји. Според премиерот Заев, Договорот е уште еден чекор во градењето на одличните односи помеѓу Северна

Пропадна заедничката изјава на западнобалканските лидери, Курти одбил да потпише

Пропадна заедничката изјава на западнобалканските лидери, Курти одбил да потпише

Заедничката декларација со која лидерите на земјите од Западен Балкан требаше да застанат зад заклучоците кои ги договорија на самитот во Тирана, остана неусвоена, откако косовскиот премиер Албин Курти во последен момент побарал на документот да пишува „Република Косово“, јави агенцијата Танјуг. Заедничката изјава беше усогласувана со денови, но учесниците

Зошто граничниот премин со Србија не функционира со една гранична контрола?

Зошто граничниот премин со Србија не функционира со една гранична контрола?

Embedded video for Зошто граничниот премин со Србија не функционира со една гранична контрола? One stop shop на границата со Албанија. Прмеиерите Заев и Рама денеска потпишаа договор со кој меѓу двете граници ќе има само еден пункт за проверка на документите, наместо два како досега. Целта според домаќинот Рама е да се олесни трговијата, но и патувањето

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија и Република Северна

Пропадна заедничката изјава на западнобалканските лидери, Курти одбил да потпише

Пропадна заедничката изјава на западнобалканските лидери, Курти одбил да потпише

Заедничката декларација со која лидерите на земјите од Западен Балкан требаше да застанат зад заклучоците кои ги договорија на самитот во Тирана, остана неусвоена, откако косовскиот премиер Албин Курти во последен момент побарал на документот да пишува „Република Косово“, јави агенцијата Танјуг. Заедничката изјава беше усогласувана со денови, но учесниците

Македонија и Албанија потпишаа Договор за заеднички гранични и царински контроли

Македонија и Албанија потпишаа Договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата на Македонија, Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Албанија и Македонија. Во

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија и Република Македонија

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Заев и Рама потпишаа договор за заеднички гранични и царински контроли

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Тирана учествуваше на Самитот на земјите од Западен Балкан чиј домаќин беше премиерот на Албанија, Еди Рама. На маргините на Самитот двајцата шефови на влади го потпишаа Договорот за воспоставување заеднички гранични и царински контроли на граничните премини меѓу Република Албанија и Република Северна