притисни ентер »

Бронзени и скапи бисти се крадат од градските гробишта Бутел
Бронзени и скапи бисти се крадат од градските гробишта Бутел

Бронзени и скапи бисти се крадат од градските гробишта Бутел

Осум бисти, според евиденцијата на погребниот сервис „Бутел“, се украдeни од истоимените градски гробишта. Од таму додаваат дека освен бисти, се градат и надгробни плочи, но не прецизираа колку. – Од овие осум бисти, две се од Алејата на великаните – велат од погребниот сервис „Бутел“. Надлежните објаснуваат дека бистите се крадат бидејќи се скапи

ПЉАЧКА НА ГРОБИШТА: Украдени над 10 бисти од гробиштата во Бутел

ПЉАЧКА НА ГРОБИШТА: Украдени над 10 бисти од гробиштата во Бутел

Високата цена на металот, посебно на бакарот и бронзата, се доволна причина група вандали да ги осквернават дел од гробиштата во Бутел кои имаат метални бисти. Изминатиов период имало неколку пријави од граѓани до МВР за кражба на спомен – обележјата на нивните најблиски. За организираната банда која краде бисти на градските гробишта „Бутел“ имаат

ПЉАЧКА НА ГРОБИШТА: Украдени над 10 бисти од гробиштата во Бутел

ПЉАЧКА НА ГРОБИШТА: Украдени над 10 бисти од гробиштата во Бутел

Високата цена на металот, посебно на бакарот и бронзата, се доволна причина група вандали да ги осквернават дел од гробиштата во Бутел кои имаат метални бисти. Изминатиов период имало неколку пријави од граѓани до МВР за кражба на спомен – обележјата на нивните најблиски. За организираната банда која краде бисти на градските гробишта „Бутел“ имаат

Крадци украле 13 бисти од градските гробишта

Крадци украле 13 бисти од градските гробишта

Високата цена на металот, посебно на бакарот и бронзата, се доволна причина група вандали да ги осквернават дел од гробиштата во Бутел кои имаат метални бисти. Изминатиов период имало неколку пријави од граѓани до МВР за кражба на спомен -  обележјата на нивните најблиски. За организираната банда која  краде бисти на градските гробишта „Бутел“ имаат

Крадци украле 13 бисти од градските гробишта

Крадци украле 13 бисти од градските гробишта

Крадци украле 13 бисти од градските гробишта Високата цена на металот, посебно на бакарот и бронзата, се доволна причина група вандали да ги осквернават дел од гробиштата во Бутел кои имаат метални бисти. Изминатиов период имало неколку пријави од граѓани до МВР за кражба на спомен –  обележјата на нивните најблиски. За организираната банда која  краде

Украле 13 бисти од градските гробишта во Бутел

Украле 13 бисти од градските гробишта во Бутел

Високата цена на металот, посебно на бакарот и бронзата, се доволна причина група вандали да ги осквернават дел од гробиштата во Бутел кои имаат метални бисти. Изминатиов период имало неколку пријави од граѓани до МВР за кражба на спомен – обележјата на нивните најблиски. За организираната банда која краде бисти на градските гробишта „Бутел“ имаат

Украдени над 10 бисти од гробиштата во Бутел

Украдени над 10 бисти од гробиштата во Бутел

Високата цена на металот, посебно на бакарот и бронзата, се доволна причина група вандали да ги осквернават дел од гробиштата во Бутел кои имаат метални бисти. Изминатиов период имало неколку пријави од граѓани до МВР за кражба на спомен – обележјата на нивните најблиски. За организираната банда која краде бисти на градските гробишта „Бутел“ имаат

Крадци украле 13 бисти од градските гробишта

Крадци украле 13 бисти од градските гробишта

Високата цена на металот, посебно на бакарот и бронзата, се доволна причина група вандали да ги осквернават дел од гробиштата во Бутел кои имаат метални бисти. Изминатиов период имало неколку пријави од граѓани до МВР за кражба на спомен –  обележјата на нивните најблиски. За организираната банда која  краде бисти на градските гробишта „Бутел“ имаат

Крадци во Скопје украле 13 бисти од градските гробишта

Крадци во Скопје украле 13 бисти од градските гробишта

Високата цена на металот, посебно на бакарот и бронзата, се доволна причина група вандали да ги осквернават дел од гробиштата во Бутел кои имаат метални бисти. Изминатиов период имало неколку пријави од граѓани до МВР за кражба на спомен –  обележјата на нивните најблиски. За организираната банда која  краде бисти на градските гробишта „Бутел“ имаат