притисни ентер »

Земјотрес во Грција, почувствуван и во земјава
Земјотрес во Грција, почувствуван и во земјава

Земјотрес во Грција, почувствуван и во земјава

Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија, Црна

Силен земјотрес почувствуван во Австралија

Силен земјотрес почувствуван во Австралија

Засега нема информации за евентуални жртви и причинета материјална штета, ниту е објавено предупредување од цунами. Епицентарот на потресот се наоѓал на длабочина од 33 километри под површина на земјата.

Земјотрес во северна Грција, почувствуван и во Македонија

Земјотрес во северна Грција, почувствуван и во Македонија

Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија, Црна

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Грција – Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија,

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија, Црна

Силен земјотрес ТРЕСЕ КАЈ БИТОЛА, епицентарот во Кожани – 5.1 степен

Силен земјотрес ТРЕСЕ КАЈ БИТОЛА, епицентарот во Кожани – 5.1 степен

Силен земјотрес со јачина од 5.1 степени според рихтер, со епицентар во градот Кожани во Грција денеска нешто пред 13 часот беше почувствуван и во Македонија. Најповеќе почувствуван е во Битола, кој се наоѓа на 50-тина километри од границата. Епицентарот е на длабочина од 2km.

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Атина, 14 јули 2019 (МИА) – Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Земјотрес во Грција, почувствуван и во Северна Македонија

Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија, Црна

Силен земјотрес почувствуван во Македонија

Силен земјотрес почувствуван во Македонија

Силен земјотрес со јачина од 5.1 степени според рихтер, со епицентар во градот Кожани во Грција денеска нешто пред 13 часот беше почувствуван и во Македонија. Најповеќе почувствуван е во Битола, кој се наоѓа на 50-тина километри од границата. Епицентарот е на длабочина од 2 километри.

Земјотрес во Грција, почувствуван и во земјава

Земјотрес во Грција, почувствуван и во земјава

Земјотрес со интензитет од 4,6 степени според Рихтерова скала попладнево е регистриран во северниот дел на Грција, соопшти грчкиот сеизмолошки центар. Епицентарот на потресот се наоѓал на 14 километри јужно од Кожани, а поради јачината бил почувствуван и во Северна Македонија. Меѓу земјите кои го почувствувале земјотресот се и Србија, Албанија, Црна