притисни ентер »

САД и Германија се договорија за спорниот гасовод „Северен поток 2“, пишува „Вашингтон пост“
САД и Германија се договорија за спорниот гасовод „Северен поток 2“, пишува „Вашингтон пост“

САД и Германија се договорија за спорниот гасовод „Северен поток 2“, пишува „Вашингтон пост“

САД и Германија постигнаа договор за рускиот гасовод „Северен поток 2“, ставајќи крај на несогласувањата околу тоа прашање, кои го ставија проектот под знак прашалник, објави „Вашингтон пост“. Според договорот, Германија се согласила да инвестира во инфраструктурата за украинската зелена технологија, а САД – да ги прекинат своите активности за блокирање

Вашингтон пост: САД и Германија постигнаа договор за гасоводот „Северен поток 2"

Вашингтон пост: САД и Германија постигнаа договор за гасоводот „Северен поток 2"

Според договорот, Германија се согласила да инвестира во инфраструктурата за украинската зелена технологија, а САД – да ги прекинат своите напори за блокирање на гасоводот, пишува весникот. Претходно, германската канцеларка Ангела Меркел разговараше телефонски со рускиот претседател Владимир Путин, и според руски и германски медиуми, двајцата соговорници

САД и Германија постигнаа договор за гасоводот „Северен поток 2“

САД и Германија постигнаа договор за гасоводот „Северен поток 2“

САД и Германија постигнаа договор за рускиот гасовод „Северен поток 2“, ставајќи крај на несогласувањата околу тоа прашање, објави „Вашингтон пост“. Според договорот, Германија се согласила да инвестира во инфраструктурата за украинската зелена технологија, а САД – да ги прекинат своите напори за блокирање на гасоводот, пишува весникот. Претходно,

САД и Германија постигнаа договор за гасоводот „Северен поток 2“

САД и Германија постигнаа договор за гасоводот „Северен поток 2“

САД и Германија постигнаа договор за рускиот гасовод „Северен поток 2“, ставајќи крај на несогласувањата околу тоа прашање, објави „Вашингтон пост“. Според договорот, Германија се согласила да инвестира во инфраструктурата за украинската зелена технологија, а САД – да ги прекинат своите напори за блокирање на гасоводот, пишува весникот. Претходно,

Кремљ нема информации за договорот на Германија и САД за „Северен поток 2“

Кремљ нема информации за договорот на Германија и САД за „Северен поток 2“

Берлин и Вашингтон постигнале некакво разбирање за гасоводот „Северен поток 2“ за време на посетата на канцеларката Ангела Меркел на САД, но деталите од договорот сè уште не се познати за Кремљ, изјави портпаролот на рускиот претседател, Дмитриј Песков, за ТАСС. „Знаеме дека „Северен поток 2 “ беше високо на агендата на германската канцеларка  во Вашингтон“,

САД и Германија постигнаа договор за Северен тек 2

САД и Германија постигнаа договор за Северен тек 2

Соединетите држави и Германија, како што беше најавено претходно во средата постигнале договор за рускиот гасовод Северен тек 2, со што ставиле крај на меѓусебните жестоки несогласување по ова прашање, објави весникот The Washington Post. Како што наведува весникот, според овој договор Германија се согласила дека ќе инвестира во инфраструктурата за

Вашингтон пост: САД и Германија постигнаа договор за гасоводот „Северен поток 2“

Вашингтон пост: САД и Германија постигнаа договор за гасоводот „Северен поток 2“

САД и Германија постигнаа договор за рускиот гасовод „Северен поток 2“, ставајќи крај на несогласувањата околу тоа прашање, објави „Вашингтон пост“. Според договорот, Германија се согласила да инвестира во инфраструктурата за украинската зелена технологија, а САД – да ги прекинат своите напори за блокирање на гасоводот, пишува весникот. Претходно,

Кремљ нема информации за договорот на Германија и САД за „Северен поток 2“

Кремљ нема информации за договорот на Германија и САД за „Северен поток 2“

Берлин и Вашингтон постигнале некакво разбирање за гасоводот „Северен поток 2“ за време на посетата на канцеларката Ангела Меркел на САД, но деталите од договорот сè уште не се познати за Кремљ, изјави портпаролот на рускиот претседател, Дмитриј Песков, за ТАСС. „Знаеме дека „Северен поток 2 “ беше високо на агендата на германската канцеларка  во Вашингтон“,

Кремљ нема информации за договорот на Германија и САД за „Северен поток 2“

Кремљ нема информации за договорот на Германија и САД за „Северен поток 2“

Берлин и Вашингтон постигнале некакво разбирање за гасоводот „Северен поток 2“ за време на посетата на канцеларката Ангела Меркел на САД, но деталите од договорот сè уште не се познати за Кремљ, изјави портпаролот на рускиот претседател, Дмитриј Песков, за ТАСС. „Знаеме дека „Северен поток 2 “ беше високо на агендата на германската канцеларка  во Вашингтон“,