притисни ентер »

Овошје кое е смрт за имунитетот
Овошје кое е смрт за имунитетот

Овошје кое е смрт за имунитетот

Јакиот имунитет е приоритет, особено во време на пандемија на коронавирус. За да го зајакнете максимално, неопходно е да внесувате доволна количина на витамин Ц, овошје и зеленчук. Меѓутоа, како што велат нутриционистите, не е секое овошје здраво. Верувале или не, одредени видови можат да го нарушат нашиот имунитет и најдобро би било да го одбегнувате

Ова овошје е смрт за имунитетот: Често го јадеме, а не сме ни свесни колку е опасно по здравјето!

Ова овошје е смрт за имунитетот: Често го јадеме, а не сме ни свесни колку е опасно по здравјето!

Јакиот имунитет е приоритет, особено во време на пандемија на коронавирус. За да го зајакнете максимално, неопходно е да внесувате доволна количина на витамин Ц, овошје и зеленчук. Меѓутоа, како што велат нутриционистите, не е секое овошје здраво. Верувале или не, одредени видови можат да го нарушат нашиот имунитет и најдобро би било да го одбегнувате

Јадење на летни салати овој период може да го наруши нашиот имунитет!

Јадење на летни салати овој период може да го наруши нашиот имунитет!

Во текот на пролетта и летото имаме многу поголем избор на свежи намирници, овошје и зеленчук, од едноставна причина што тогаш им е сезона. И додека сите сме среќни и задоволни што сега можеме да купиме, да речеме, грозје во продавниците во март, бидејќи намирниците се увезуваат, не размислуваме за едно. Имено, експертите велат дека треба двапати да

Бидете внимателни: Во овие овошја и зеленчуци има најмногу пестициди

Бидете внимателни: Во овие овошја и зеленчуци има најмногу пестициди

Бидете внимателни: Во овие овошја и зеленчуци има најмногу пестициди Кога купувате на пазар продавачите се колнат дека ви нудат здрава и природна храна и дека супермаркетите овошјето и зеленчукот го третираат со хемикалии. Но, тоа не е целосно така бидејќи речиси сите користат пестициди за да бидат во чекор со големата побарувачка на купувачите. Според

Бидете внимателни: Во овие овошја и зеленчуци има најмногу пестициди

Бидете внимателни: Во овие овошја и зеленчуци има најмногу пестициди

Кога купувате на пазар продавачите се колнат дека ви нудат здрава и природна храна и дека супермаркетите овошјето и зеленчукот го третираат со хемикалии. Но, тоа не е целосно така бидејќи речиси сите користат пестициди за да бидат во чекор со големата побарувачка на купувачите. Според американското истражување за зачувување на животната средина и здравјето