притисни ентер »

Информацијата од Базел го катапултираше биткоинот
Информацијата од Базел го катапултираше биткоинот

Информацијата од Базел го катапултираше биткоинот

Биткоинот скокна за над 13% во четвртокот, над 38.000 долари, откако предлогот на Базелскиот комитет им даде зелено светло на банките да ја држат водечката криптовалута во други дигитални средства. Најпопуларната криптовалута достигна највисоки 38.461 американски долари во раните попладневни часови, зголемувајќи го растот што започна вчера. Базелскиот

Биткоинот зајакна по веста дека го легализирале во Салвадор

Биткоинот зајакна по веста дека го легализирале во Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Биткоинот зајакна по веста дека го легализирале во Салвадор

Биткоинот зајакна по веста дека го легализирале во Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Ел Салвадор стана првата земја, каде може да се плаќа со биткоини

Ел Салвадор стана првата земја, каде може да се плаќа со биткоини

Со 62 од 84 можни гласови, пратениците гласаа за усвојување на нацрт-закон за прифаќање на биткоинот, и покрај стравувањата од можен лош ефект врз програмата на Ел Салвадор со Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) од една милијарда долари. Претседателот Букеле се залага за употреба на биткоини бидејќи, според него, тоа може да ги заштити иселеничките

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот

Ел Салвадор стана првата земја во која може да се плаќа со биткоин

Ел Салвадор стана првата земја во која може да се плаќа со биткоин

Вчера Ел Салвадор, кој нема своја валута, стана првата земја во светот која го воведе биткоинот како законско средство за плаќање откако Конгресот го усвои предлогот на претседателот Најиб Букеле за прифаќање на криптовалутата. Вчера Ел Салвадор, кој нема своја валута, стана првата земја во светот која го воведе биткоинот како законско средство за

СКОКНА БИТКОИНОТ: Во Ел Салвадор со него ќе може да се плаќаат и придонеси

СКОКНА БИТКОИНОТ: Во Ел Салвадор со него ќе може да се плаќаат и придонеси

Зголемена е вредноста на биткоинот. Таа денеска скокна за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Биткоинот се тргуваше за 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Парламентот на централноамериканската држава Ел Салвадор вчера усвои закон со кој

Немаат своја валута, а први во светот го воведоа bitcoin како средство за плаќање

Немаат своја валута, а први во светот го воведоа bitcoin како средство за плаќање

Ел Салвадор е земјата што прва во светот го воведе bitcoin како законско средство за плаќање, по што Конгресот во средата го усвои предлогот на претседателот Најиб Букеле за прифаќање на криптовалутата. Со 62 гласови од вкупно 84 луѓе за гласање, законодавците го изгласаа донесувањето на законот за прифаќање на bitcoin , и покрај можното влошување

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Зголемена вредноста на биткоинот по неговата легализација во Ел Салвадор

Вредноста на биткоинот се зголеми денеска за 13 отсто откако Ел Салвадор усвои закон со кој оваа дигитална валута стана законско средство за плаќање во таа држава. Најстарата светска криптовалута се зголеми денеска изутрина за над 13 отсто, достигнувајќи вредност од 37.000 долари, а подоцна попладнево се намали на 36.435,96 долари. Сепак, биткоинот