притисни ентер »

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечер на „Охридско лето“
Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечер на „Охридско лето“

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечер на „Охридско лето“

„Виенска камерна симфонија“ од Австрија вечер ќе одржи концерт во црквата „Света Софија“, во рамките на музичката програма на 62. издание на фестивалот „Охридско лето“. Камерниот оркестар го сочинуваат Лаура Лози – прва виолина, Естеле Вебер – втора виолина, Џорџиа Венециано – виола, Серџо Мастро – виолончело и Дамиан Посе – контрабас. Виенската камерна

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечерва на репертоарот на „Охридско лето“

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечерва на репертоарот на „Охридско лето“

Музичката програма на 62-то „Охридско лето“ продолжува вечерва од 21 часот во црквата „Света Софија“ со концерт на квинтетот „Виенска камерна симфонија“ од Австрија. Овој камерен состав го сочинуваат Лаура Лози – прва виолина, Естеле Вебер – втора виолина, Џорџиа Венециано – виола, Серџо Мастро – виолончело и Дамиан Посе – контрабас. Виенската камерна

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечерва на „Охридско лето“

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечерва на „Охридско лето“

Музичката програма на 62-то „Охридско лето“ продолжува вечерва од 21 часот во црквата „Света Софија“ со концерт на квинтетот „Виенска камерна симфонија“ од Австрија. Овој камерен состав го сочинуваат Лаура Лози – прва виолина, Естеле Вебер – втора виолина, Џорџиа Венециано – виола, Серџо Мастро – виолончело и Дамиан Посе – контрабас. Виенската камерна

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечер на „Охридско лето“

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечер на „Охридско лето“

„Виенска камерна симфонија“ од Австрија вечер ќе одржи концерт во црквата „Света Софија“, во рамките на музичката програма на 62. издание на фестивалот „Охридско лето“. Камерниот оркестар го сочинуваат Лаура Лози – прва виолина, Естеле Вебер – втора виолина, Џорџиа Венециано – виола, Серџо Мастро – виолончело и Дамиан Посе – контрабас. Виенската камерна

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечерва на репертоарот на „Охридско лето“

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ вечерва на репертоарот на „Охридско лето“

Музичката програма на 62-то „Охридско лето“ продолжува вечерва од 21 часот во црквата „Света Софија“ со концерт на квинтетот „Виенска камерна симфонија“ од Австрија. Овој камерен состав го сочинуваат Лаура Лози – прва виолина, Естеле Вебер – втора виолина, Џорџиа Венециано – виола, Серџо Мастро – виолончело и Дамиан Посе – контрабас. Виенската камерна

Виенска камерна симфонија утревечер на „Охридско лето“

Виенска камерна симфонија утревечер на „Охридско лето“

Квинтетот „Виенска камерна симфонија“ од Австрија утревечер (5 август) со почеток од 21 часот ќе настапи во Црквата „Св. Софија“ во Охрид, во рамки на 62. издание на фестивалот „Охридско лето“. На програмата ќе се изведат Г. Малер, Е. В. Корнголд и А. Дворжак. „Виенска камерна симфонија“ е ансамбл кој го сочинуваат Лаура Лози – прва виолина, Естеле