притисни ентер »

Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен во Стоунхенџ
Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен во Стоунхенџ

Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен во Стоунхенџ

Потеклото на џиновските камења сарсен во Стоунхенџ, Велика Британија, е конечно утврдено со помош на исчезнат дел, што беше вратен по 60 години. Резултатите од испитувањето на јадрото на камениот блок, долг еден метар, се совпаднаа со наодите од геохемиското истражување на исправени мегалити. Археолозите утврдија дека карпите доаѓаат од област 25 километри

Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен во Стоунхенџ

Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен во Стоунхенџ

Потеклото на џиновските камења сарсен во Стоунхенџ, Велика Британија, е конечно утврдено со помош на исчезнат дел, што беше вратен по 60 години. Резултатите од испитувањето на јадрото на камениот… Текстот Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен во Стоунхенџ е превземен од USB.mk . The post Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен