притисни ентер »

10.000 медицински работници ќе работат на ЛОИ во Токио

10.000 медицински работници ќе работат на ЛОИ во Токио

Јапонската влада планира да обезбеди околу 10.000 медицински работници за време на Летните олимписки игри во Токио. Ова го објави министерката Сеико Хашимото за време на дебатата во парламентот на земјата. „Планираме да обучиме медицински работници и ќе им понудиме понуда на околу 10.000 луѓе“, рече таа. Хашимото исто така истакна дека ангажманот на

10.000 медицински работници ќе работат на ЛОИ во Токио

10.000 медицински работници ќе работат на ЛОИ во Токио

Јапонската влада планира да обезбеди околу 10.000 медицински работници за време на Летните олимписки игри во Токио. Ова го објави министерката Сеико Хашимото за време на дебатата во парламентот на земјата. „Планираме да обучиме медицински работници и ќе им понудиме понуда на околу 10.000 луѓе“, рече таа. Хашимото исто така истакна дека ангажманот на

Флорида побара од ИОК да ја организира Олимпијадата наместо Токио

Флорида побара од ИОК да ја организира Олимпијадата наместо Токио

Соединетите Американски Држави сакаат да бидат домаќин на Олимписките игри 2020 година. Челници на Американскиот Олимписки Комитет и финансиски експерти дури и испратиле писмо до шефот на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК), Томас Бах, во кое ја објавиле својата иницијатива. Флорида има се што е потребно за да биде домаќин на Игрите. Во исто

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за ОИ

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за ОИ

Јапонската Влада соопшти денеска дека планира да вработи околу 10.000 здравствени работници специјално за Олимписките игри закажани за ова лето во престолнината Токио. – Настојуваме да вработиме околу 10.000 здравствени работници, кои ќе работат пет денови во неделата за време на одржување на Олимпијадата, изјави јапонската министерка за здравство

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за ОИ

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за ОИ

Јапонската Влада соопшти денеска дека планира да вработи околу 10.000 здравствени работници специјално за Олимписките игри закажани за ова лето во престолнината Токио. – Настојуваме да вработиме околу 10.000 здравствени работници, кои ќе работат пет денови во неделата за време на одржување на Олимпијадата, изјави јапонската министерка за здравство

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за Олимпијадата

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за Олимпијадата

Јапонската Влада соопшти денеска дека планира да вработи околу 10.000 здравствени работници специјално за Олимписките игри закажани за ова лето во престолнината Токио. – Настојуваме да вработиме околу 10.000 здравствени работници, кои ќе работат пет денови во неделата за време на одржување на Олимпијадата – изјави јапонската министерка за здравство

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за ОИ

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за ОИ

Јапонската Влада соопшти денеска дека планира да вработи околу 10.000 здравствени работници специјално за Олимписките игри закажани за ова лето во престолнината Токио. – Настојуваме да вработиме околу 10.000 здравствени работници, кои ќе работат пет денови во неделата за време на одржување на Олимпијадата, изјави јапонската министерка за здравство

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за ОИ

Јапонија вработува 10.000 здравствени работници за ОИ

Јапонската Влада соопшти денеска дека планира да вработи околу 10.000 здравствени работници специјално за Олимписките игри закажани за ова лето во престолнината Токио. – Настојуваме да вработиме околу 10.000 здравствени работници, кои ќе работат пет денови во неделата за време на одржување на Олимпијадата, изјави јапонската министерка за здравство