притисни ентер »

Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер на НБРМ
Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер на НБРМ

Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер на НБРМ

Новиот предлог на Иванов следи откако денеска добил писмено известување од Димитар Богов дека се повлекува од кандидатурата за гувернер на НБРМ. Претседателот на Република Македонија новиот предлог го доставил денеска до Собранието на Република Македонија. Претседателот Иванов смета дека Анита Ангеловска-Бежоска, која доаѓа од редот на професионалците

Богов се повлече, Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер

Богов се повлече, Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер

На само 4 дена пред истекот на неговиот мандат како гувернер на НБРМ - самиот се повлече од реизбор. Во пишана изјава за МИА посочил дека одлуката ја донел поради реакциите во јавноста како и рокот за избор на нов гувернер. Од кабинетот на Иванов експресно, со нов предлог. Анита Ангеловска Бежовска, актуелен вицегувернер во НБРМ е новиот предлог на

Богов ја повлече кандидатурата за гувернер на Народна банка

Богов ја повлече кандидатурата за гувернер на Народна банка

Четири дена пред истекот на мандатот, гувернерот на Народна банка, Димитар Богов се повлекува од кандидатурата за втор мандат. За ова, Богов веќе го известил претседателот на државата, Ѓорге Иванов, кој го предложи за нов гувренерски мандат. Богов му заблагодари на Иванов за довербата меѓутоа, како што посочи, имајќи ги предвид реакциите на дел од

Тунтев: Предлогот Ангеловска – Бежоска за гувернерка на НБРМ ја заслужува нашата поддршка

Тунтев: Предлогот Ангеловска – Бежоска за гувернерка на НБРМ ја заслужува нашата поддршка

Новиот предлог на претседателот Ѓорге Иванов за жена гувернерка на Народната банка на Република Македонија што доаѓа од редот на професионалци – експерти, сметам дека ја заслужува нашата поддршка, изјави координаторот на пратеничката група на СДСМ Томислав Тунтев. Анита Ангеловска – Бежоска, актуелен вицегувернер во НБРМ, е новиот предлог на Иванов

Богов ја повлече кандидатурата за гувернер на Народна банка

Богов ја повлече кандидатурата за гувернер на Народна банка

На четири дена од истекот на мандатот, гувернерот на Народна банка, Димитар Богов се повлекува од кандидатурата за втор мандат и за тоа веќе го известил претседателот на државата Ѓорге Иванов, кој го предложи за нов гувренерски мандат. Во пишаната изјава за МИА, Богов посочува дека со внимание ја следел дебатата во јавноста поврзана со предлогот по

Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер на НБРМ

Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер на НБРМ

Анита Ангеловска - Бежоска, актуелен вицегувернер во НБРМ е новиот предлог на претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов за гувернер на Народнат банка на Република Македонија велат од кабинетот на шефот на државата. Новиот предлог на Иванов следи откако денеска добил писмено известување од Димитар Богов дека се повлекува од кандидатурата за

Иванов ја предложи Анита Ангеловска – Бежоска за гувернерка на НБРМ

Иванов ја предложи Анита Ангеловска – Бежоска за гувернерка на НБРМ

Претседателот новиот предлог го доставил денеска до Собранието. Анита Ангеловска – Бежоска, актуелен вицегувернер во НБРМ е новиот предлог на претседателот Ѓорге Иванов за гувернерка на Народнат банка, соопштија од кабинетот на Иванов. „Претседателот Иванов смета дека д-р Анита Ангеловска-Бежоска , која доаѓа од редот на професионалците и раководните

Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на НБРМ

Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на НБРМ

Димитар Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на Народната банка на Македонија и за тоа веќе го известил претседателот на државата Ѓорге Иванов, кој го предложи за нов гувренерски мандат. Во пишаната изјава за МИА Богов посочува дека со внимание ја следел дебатата во јавноста поврзана со предлогот по вторпат да биде именуван за гувернер на

Богов се откажа, Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер на НБРМ

Богов се откажа, Анита Ангеловска-Бежоска нов предлог за гувернер на НБРМ

Анита Ангеловска – Бежоска, актуелен вицегувернер во НБРМ е новиот предлог на претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов за гувернер на Народнат банка на Република Македонија, соопштија за МИА од кабинетот на шефот на државата. Новиот предлог на Иванов следи откако денеска добил писмено известување од Димитар Богов дека се повлекува од кандидатурата

Иванов ја предложи Анита Ангеловска-Бежоска за гувернерка на НБРМ

Иванов ја предложи Анита Ангеловска-Бежоска за гувернерка на НБРМ

Анита Ангеловска – Бежоска, актуелен вицегувернер во НБРМ е новиот предлог на претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов за гувернер на Народнат банка на Република Македонија, потврдија од кабинетот на шефот на државата. Новиот предлог на Иванов следи откако денеска добил писмено известување од Димитар Богов дека се повлекува од кандидатурата