притисни ентер »

Општина Центар продолжува со уривање диви тераси на кафулиња на Ленинова
Општина Центар продолжува со уривање диви тераси на кафулиња на Ленинова

Општина Центар продолжува со уривање диви тераси на кафулиња на Ленинова

Општина Центар денеска продолжи со акцијата за уривање на дивите тераси на кафулињата. Работници ангажирани од Општината во присуство на полиција, почнаа да ги отстрануваат терасите на улицата Ленинова. Иако вчера имало најава дека сопствениците сами ќе ги урнат нелегалните градби, тоа не го сториле сите, па затоа интервенира Општината. Сопствениците

Се уриваат терасите на кафулињата на „Ленинова“

Се уриваат терасите на кафулињата на „Ленинова“

Денеска продолжува акцијата на Општина Центар за уривање на дивите тераси на кафулињата. Во тек се активности за отстранување на терасите на улицата „Ленинова“, а се уриваат терасите на „Република“, „Деус“, „Џус бар“, „Кала“, „Правда“, „45“, „Сушико’. Дел од сопствениците на кафулињата вчера најавија дека сами ќе ги урнат терасите. Кај некои уривања

Се уриваат терасите на „Република“, „Деус“, „Џус бар“, „Кала“

Се уриваат терасите на „Република“, „Деус“, „Џус бар“, „Кала“

Фото: Независен весник Денеска продолжува акцијата на Општина Центар за уривање на дивите тераси на кафулињата. Во тек се активности за отстранување на терасите на улицата „Ленинова“, а се уриваат терасите на „Република“, „Деус“, „Џус бар“, „Кала“, „Правда“, „45“, „Сушико’. Дел од сопствениците на кафулињата вчера најавија дека сами ќе ги урнат терасите

Богдановиќ решил да воведе ред: Општината и полицијата рушат тераси на „Ленинова“

Богдановиќ решил да воведе ред: Општината и полицијата рушат тераси на „Ленинова“

Вчера оваа акција започна со кафаната „Шпајз“ која остана без терасата уште пред да започне со работа. Општина Центар и денеска продолжи да ги руши дивите тераси на кафулињата на улица „Ленинова“. Од општината се издадени решенија за уривање на 16 летни тераси затоа што отстапуваат од Правилникот за поставување на летни тераси. Вчера оваа акција започна

Со полициско обезбедување инспектори ја чешлаат „Мавровка“

Со полициско обезбедување инспектори ја чешлаат „Мавровка“

Инспекциски контроли од Општина Центар, придружувани од полициски службеници, од изутринава ги проверуваат терасите од кафулињата во трговскиот центар „Мавровка“, пренесува Алсат . Акцијата против дивоградби започна неделава кога инспекторатот на Општината почна со акции за отстранување на нелегалните тераси во скопско Дебармаало. Како што се наведува

Слободен печат: Општина центар и полицијата рушат тераси на „Ленинова“

Слободен печат: Општина центар и полицијата рушат тераси на „Ленинова“

Општина Центар и денеска продолжи да ги руши дивите тераси на кафулињата на улица „Ленинова“, пишува „Слободен печат“. Општината издала наредба за уривање на 16 тераси кои не се легални, и отстапуваат од правилниците. Акцијата почна вчера, продолжува денеска, а ќе продолжи и во следните денови се додека не се отстранат сите тераси за кои има наредба

Општина Центар продолжува со уривање диви тераси на кафулиња на Ленинова

Општина Центар продолжува со уривање диви тераси на кафулиња на Ленинова

Општина Центар денеска продолжи со акцијата за уривање на дивите тераси на кафулињата. Работници ангажирани од Општината во присуство на полиција, почнаа да ги отстрануваат терасите на улицата Ленинова. Иако вчера имало најава дека сопствениците сами ќе ги урнат нелегалните градби, тоа не го сториле сите, па затоа интервенира Општината. Сопствениците

Инспектори од Општина Центар утрово ја чешлаат „Мавровка“

Инспектори од Општина Центар утрово ја чешлаат „Мавровка“

Инспекциски контроли од Општина Центар, придружувани од полициски службеници, од изутринава ги проверуваат терасите од кафулињата во трговскиот центар „Мавровка“. Акцијата против дивоградби започна неделава кога инспекторатот на Општината почна со акции за отстранување на нелегалните тераси во скопско Дебармаало. Како што се наведува од Општината,

Инспектори ги проверуваат кафулињата во трговскиот центар „Мавровка“

Инспектори ги проверуваат кафулињата во трговскиот центар „Мавровка“

Акцијата против дивоградби започна неделава кога инспекторатот на Општината почна со акции за отстранување на нелегалните тераси во скопско Дебармаало. Инспекциски контроли од Општина Центар, придружувани од полициски службеници, од изутринава ги проверуваат терасите од кафулињата во трговскиот центар „Мавровка“, информира Алсат. Акцијата против дивоградби

Општина Центар денеска продолжи со акцијата за уривање на дивите тераси на кафулињата

Општина Центар денеска продолжи со акцијата за уривање на дивите тераси на кафулињата

Општина Центар денеска продолжи со акцијата за уривање на дивите тераси на кафулињата. Работници ангажирани од Општината во присуство на полиција, почнаа да ги отстрануваат терасите на улицата Ленинова. Иако вчера имало најава дека сопствениците сами ќе ги урнат нелегалните градби, тоа не го сториле сите, па затоа интервенира Општината. Сопствениците