притисни ентер »

Зајакнување на дијалогот и соработка меѓу Платежните агенции во ЕУ со цел подобри резултати од спроведување на Заедничката земјоделска политикa
Зајакнување на дијалогот и соработка меѓу Платежните агенции во ЕУ со цел подобри резултати од спроведување на Заедничката земјоделска политикa

Зајакнување на дијалогот и соработка меѓу Платежните агенции во ЕУ со цел подобри резултати од спроведување на Заедничката земјоделска политикa

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка и руралниот развој, Николче Бабовски, неговиот заменик Авдул Селам Селами, како и претставници од АФПЗРР, учестуваа на„ 45- тата конференција на директори на Платежните Агенции во Европската унија“ , која се оддржа во Букурешт, Романија. Македонската делегација предводена од директорот Бабовски, активно

Претставници на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на конференција во Букурешт

Претставници на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на конференција во Букурешт

На сите земји кои се членки на Европската унија, како и кандидатите за членство во Унијата, вклучително и нашата земја, во наредниот период во фокусот треба да им биде заедничката земјоделска политика и меѓусебна помош, решавање на се поголемото климатско влијание врз земјоделството и воведувањето нови технологии кои ќе бидат применливи. Ова е заклучокот

Земјоделството и шумарството може да придонесат за исполнување на амбициозните цели на ЕУ за животната средина

Земјоделството и шумарството може да придонесат за исполнување на амбициозните цели на ЕУ за животната средина

На сите земји кои се членки на Европската унија, како и кандидатите за членство во Унијата, вклучително и нашата земја, во наредниот период во фокусот треба да им биде заедничката земјоделска политика и меѓусебна помош, решавање на се поголемото климатско влијание врз земјоделството и воведувањето нови технологии кои ќе бидат применливи. Ова е заклучокот

Зајакнување на дијалогот меѓу платежните агенции во ЕУ за подобри резултати од заедничката аграрна политика

Зајакнување на дијалогот меѓу платежните агенции во ЕУ за подобри резултати од заедничката аграрна политика

Автоматизација на распределбата на земјоделските субвенции, олеснување и поедноставување на исплатата и унапредување на домашните фарми, се приоритетите на кои треба посветено да се работи во наредниот период, рече директорот на Платежната агенција, Николче Бабовски, на 45. конференција на директори на платежните агенции во ЕУ што се оддржа во Букурешт,

Заклучоци од конференцијата во Букурешт: Заедничката земјоделска политика и меѓусебна помош

Заклучоци од конференцијата во Букурешт: Заедничката земјоделска политика и меѓусебна помош

На сите земји кои се членки на Европската унија, како и кандидатите за членство во Унијата, вклучително и нашата земја, во наредниот период во фокусот треба да им биде заедничката земјоделска политика и меѓусебна помош, решавање на се поголемото климатско влијание врз земјоделството и воведувањето нови технологии кои ќе бидат применливи. Ова е заклучокот

Претставници на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на конференција во Букурешт

Претставници на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на конференција во Букурешт

Сите земји кои се членки на Европската унија, како и кандидатите за членство во Унијата, вклучително и нашата земја, во наредниот период во фокусот треба да им биде заедничката земјоделска политика и меѓусебна помош, решавање на се поголемото климатско влијание врз земјоделството и воведувањето нови технологии кои ќе бидат применливи. Скопје, 17 мај

Зајакнување на дијалогот меѓу платежните агенции во ЕУ за подобри резултати од заедничката аграрна политика

Зајакнување на дијалогот меѓу платежните агенции во ЕУ за подобри резултати од заедничката аграрна политика

Автоматизација на распределбата на земјоделските субвенции, олеснување и поедноставување на исплатата и унапредување на домашните фарми, се приоритетите на кои треба посветено да се работи во наредниот период, рече директорот на Платежната агенција, Николче Бабовски, на 45. конференција на директори на платежните агенции во ЕУ што се оддржа во Букурешт,

Зајакнување на дијалогот меѓу платежните агенции во ЕУ за подобри резултати од заедничката аграрна политика

Зајакнување на дијалогот меѓу платежните агенции во ЕУ за подобри резултати од заедничката аграрна политика

Автоматизација на распределбата на земјоделските субвенции, олеснување и поедноставување на исплатата и унапредување на домашните фарми, се приоритетите на кои треба посветено да се работи во наредниот период, рече директорот на Платежната агенција, Николче Бабовски, на 45. конференција на директори на платежните агенции во ЕУ што се оддржа во Букурешт,

Зајакнување на дијалогот и соработка меѓу Платежните агенции во  ЕУ со цел подобри резултати од спроведување на Заедничката земјоделска политика

Зајакнување на дијалогот и соработка меѓу Платежните агенции во  ЕУ со цел подобри резултати од спроведување на Заедничката земјоделска политика

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка и руралниот развој, Николче Бабовски,  неговиот заменик Авдул Селам Селами, како и претставници од АФПЗРР, учестуваа на„ 45- тата конференција на директори на Платежните Агенции во Европската унија“ , која се оддржа во Букурешт, Романија. Македонската делегација  предводена од  директорот  Бабовски, активно

Бабовски: Потребно е да се прилагодиме кон заедничката европска земјоделска политика

Бабовски: Потребно е да се прилагодиме кон заедничката европска земјоделска политика

Автоматизација на распределбата на земјоделските субвенции, олеснување и поедноставување на исплатата и унапредување на домашните фарми, се приоритетите на кои треба посветено да се работи во наредниот период, рече директорот на Платежната агенција, Николче Бабовски, на 45. конференција на директори на платежните агенции во ЕУ што се оддржа во Букурешт,