притисни ентер »

Две милијарди луѓе на светот се хранат со инсекти
Две милијарди луѓе на светот се хранат со инсекти

Две милијарди луѓе на светот се хранат со инсекти

Експертите веруваат дека инсектите можат да бидат важен извор на здрава исхрана, но и решение на проблемот со недостиг на храна. Во Хрватска веќе постои првата фарма за инсекти наменети за исхрана на луѓето. До 2050. година на светот ќе има повеќе од 9 милијрди луѓе, а тоа значи дека ќе се зголеми и побарувачката за месо, како и неговата цена. Проблем

Две милијарди луѓе на светот се хранат со инсекти

Две милијарди луѓе на светот се хранат со инсекти

Експертите веруваат дека инсектите можат да бидат важен извор на здрава исхрана, но и решение на проблемот со недостиг на храна. Во Хрватска веќе постои првата фарма за инсекти наменети за исхрана на луѓето. До 2050. година на светот ќе има повеќе од 9 милијрди луѓе, а тоа значи дека ќе се зголеми и побарувачката за месо, како и неговата цена. Проблем