притисни ентер »

Неговото величество лимонот
Неговото величество лимонот

Неговото величество лимонот

Општо познато е дека цитрусите, а особено лимонот е многу здрав, истиот содржи витамин Ц кој има антиоксидантно дејство. Го зајакнува имунитетот, се бори против слободните радикали и ги убива канцерогените клетки. Треба почесто да се конзумира, речиси секојдневно, според препораките на светски познати нутриционисти. За утринската лимонада е многу пишувано: