притисни ентер »

Шпигл: Германија се премисли, ќе ѝ испрати тенкови на Украина
Шпигл: Германија се премисли, ќе ѝ испрати тенкови на Украина

Шпигл: Германија се премисли, ќе ѝ испрати тенкови на Украина

Германскиот канцелар Олаф Шолц одлучил на Киев да му се испратат тенкови „леопард“, објави Шпигл. Германскиот канцелар Олаф Шолц одлучил на Киев да му се испратат тенкови „леопард“, објави Шпигл. Германскиот весник наведува дека станува збор за моделот „леопард 2А6“ и, цитирајќи неименувани извори, тие ќе дојдат директно од складиштата на Бундесверот

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопардите што ги испраќаме во Украина

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопардите што ги испраќаме во Украина

Моравјецки во интервју за полската телевизија ТВН рече дека ова барање „ќе биде уште еден тест за добрата волја на Европската унија“, додавајќи дека се надева дека ова барање ќе биде исполнето. Да потсетиме, германската влада денеска потврди дека го добила барањето на Полска да испрати тенкови Леопард 2 од германско производство во Украина. Германија

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопардите што ги испраќаме во Украина

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопардите што ги испраќаме во Украина

Моравјецки во интервју за полската телевизија ТВН рече дека ова барање „ќе биде уште еден тест за добрата волја на Европската унија“, додавајќи дека се надева дека ова барање ќе биде исполнето. Да потсетиме, германската влада денеска потврди дека го добила барањето на Полска да испрати тенкови Леопард 2 од германско производство во Украина. Германија

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопадрите што што ги испраќаме во Украина

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопадрите што што ги испраќаме во Украина

Моравјецки во интервју за полската телевизија ТВН рече дека ова барање „ќе биде уште еден тест за добрата волја на Европската унија“, додавајќи дека се надева дека ова барање ќе биде исполнето. Да потсетиме, германската влада денеска потврди дека го добила барањето на Полска да испрати тенкови Леопард 2 од германско производство во Украина. Германија

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопадрите што што ги испраќаме во Украина

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопадрите што што ги испраќаме во Украина

Моравјецки во интервју за полската телевизија ТВН рече дека ова барање „ќе биде уште еден тест за добрата волја на Европската унија“, додавајќи дека се надева дека ова барање ќе биде исполнето. Да потсетиме, германската влада денеска потврди дека го добила барањето на Полска да испрати тенкови Леопард 2 од германско производство во Украина. Германија

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопардите што ги испраќаме во Украина

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопардите што ги испраќаме во Украина

Моравјецки во интервју за полската телевизија ТВН рече дека ова барање „ќе биде уште еден тест за добрата волја на Европската унија“, додавајќи дека се надева дека ова барање ќе биде исполнето. Да потсетиме, германската влада денеска потврди дека го добила барањето на Полска да испрати тенкови Леопард 2 од германско производство во Украина. Германија

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопадрите што ги испраќаме во Украина

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопадрите што ги испраќаме во Украина

Моравјецки во интервју за полската телевизија ТВН рече дека ова барање „ќе биде уште еден тест за добрата волја на Европската унија“, додавајќи дека се надева дека ова барање ќе биде исполнето. Да потсетиме, германската влада денеска потврди дека го добила барањето на Полска да испрати тенкови Леопард 2 од германско производство во Украина. Германија

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопадрите што што ги испраќаме во Украина

Полскиот премиер: Ќе бараме компензација од ЕУ за Леопадрите што што ги испраќаме во Украина

Моравјецки во интервју за полската телевизија ТВН рече дека ова барање „ќе биде уште еден тест за добрата волја на Европската унија“, додавајќи дека се надева дека ова барање ќе биде исполнето. Да потсетиме, германската влада денеска потврди дека го добила барањето на Полска да испрати тенкови Леопард 2 од германско производство во Украина. Германија

Шпигел: Шолц даде зелено светло за испорака на тенкови „Леопард“ во Украина

Шпигел: Шолц даде зелено светло за испорака на тенкови „Леопард“ во Украина

Шпигел: Шолц даде зелено светло за испорака на тенкови „Леопард“ во Украина Германскиот канцелар Олаф Шолц одлучи да испрати тенкови Леопард 2 во Украина и да им дозволи на другите земји како Полска да го сторат истото, објави вечерва магазинот Шпигел. Претходно денеска, Полска официјално побара одобрение од Берлин за извоз на тенковите, а германската

Шпигел: Шолц даде зелено светло за испорака на тенкови „Леопард“ во Украина

Шпигел: Шолц даде зелено светло за испорака на тенкови „Леопард“ во Украина

Германскиот канцелар Олаф Шолц одлучи да испрати тенкови Леопард 2 во Украина и да им дозволи на другите земји како Полска да го сторат истото, објави вечерва магазинот Шпигел. Претходно денеска, Полска официјално побара одобрение од Берлин за извоз на тенковите, а германската Влада најави дека ќе одговори на ова прашање што е можно поскоро. Според