притисни ентер »

Искористете го зеленчукот целосно и намалето го фрлањето на храна
Искористете го зеленчукот целосно и намалето го фрлањето на храна

Искористете го зеленчукот целосно и намалето го фрлањето на храна

На пример, стеблата од брокула има повеќе витамини отколку цветовите. Вкусот на стеблата од брокула и карфиол е интензивен, и затоа се препорачува да се користи во салати и кремасти потажи. А можат да се користат и при подготовка на пире или полнења за тестенини. Често запоставенитe, но особено хранливите делови на зеленчукот како што се корен, дршка