притисни ентер »

Како нееднаквоста го зголемува бројот на смртни случаи од Ковид-19
Како нееднаквоста го зголемува бројот на смртни случаи од Ковид-19

Како нееднаквоста го зголемува бројот на смртни случаи од Ковид-19

ЏЕФРИ САКС Повисоката нееднаквост води до пониска социјална кохезија, помала социјална доверба и поголема политичка поларизација, сето тоа негативно влијае на способноста и подготвеноста на владите да донесат силни контролни мерки Три земји – САД, Бразил и Мексико – учествуваат со речиси половина (46%) од смртните случаи во светот од Ковид-19, но сепак