притисни ентер »

Од идната година мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, за е-скутерите бесплатно
Од идната година мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, за е-скутерите бесплатно

Од идната година мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, за е-скутерите бесплатно

Од 2022 година, мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, додека електричните мотоцикли ќе можат да паркираат бесплатно.Со таквата одлука, париските власти се обидуваат да ги намалат бучавата и загадувањето, јавија француските медиуми. Од јануари следната година, мотоциклистите кои не се граѓани на еден од 11-те централни арондисмани,

Од идната година мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, за е-скутерите бесплатно

Од идната година мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, за е-скутерите бесплатно

Од 2022 година, мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, додека електричните мотоцикли ќе можат да паркираат бесплатно.Со таквата одлука, париските власти се обидуваат да ги намалат бучавата и загадувањето, јавија француските медиуми. Од јануари следната година, мотоциклистите кои не се граѓани на еден од 11-те централни арондисмани,

Мотоциклистите во Париз ќе плаќаат паркинг

Мотоциклистите во Париз ќе плаќаат паркинг

Во Париз од следната година ќе се наплатува 3 евра од час за паркирање на мотор што е обид на градот да го намали загадувањето и силната бучава. Од јануари, моторциклистите кои не живеат во тие зони ќе мораат да плаќаат три евра на час за паркирање во 11 централни квартови во француската престолнина и 2 евра за околните квартови, се вели во соопштението

Од идната година мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, за е-скутерите бесплатно

Од идната година мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, за е-скутерите бесплатно

Од 2022 година, мотоциклистите во Париз ќе мораат да плаќаат за паркирање, додека електричните мотоцикли ќе можат да паркираат бесплатно.Со таквата одлука, париските власти се обидуваат да ги намалат бучавата и загадувањето, јавија француските медиуми. Од јануари следната година, мотоциклистите кои не се граѓани на еден од 11-те централни арондисмани,

Три евра час паркинг за мотор во Париз

Три евра час паркинг за мотор во Париз

Во Париз од следната година ќе се наплатува 3 евра од час за паркирање на мотор што е обид на градот да го намали загадувањето и силната бучава. Моторџиите кои ќе паркираат надвор од квартовите (арондисмани) каде не живеат , паркирањето на моторот ќе ги чини 3 евра од час, додека тие што паркираат во квартовите каде живеат, ќе плаќаат 2 евра/час.Овие