притисни ентер »

Kia Soul во Европа доаѓа само во електрична верзија
Kia Soul во Европа доаѓа само во електрична верзија

Kia Soul во Европа доаѓа само во електрична верзија

Јужнокорејскиот производител Kia на саемот во Лос Анџелес меѓудругите модeли ја претстави и новата генерација на Soul. Овој автомобил кој првично е креиран за пазарот во САД ќе биде понуден и во Европа, но само во електрична изведба. За разлика од САД каде овој модел ќе биде понуден со 2.0 литарски атмосферски и 1.6 литарски турбо бензинец, во Европа