притисни ентер »

За приватните болници е надлежно Министерството за здравство, тоа не ни е работа, вели Стојанче Ангелов од Центарот за управување со кризи
За приватните болници е надлежно Министерството за здравство, тоа не ни е работа, вели Стојанче Ангелов од Центарот за управување со кризи

За приватните болници е надлежно Министерството за здравство, тоа не ни е работа, вели Стојанче Ангелов од Центарот за управување со кризи

Директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов кажа дека главниот штаб за управување со кризи нема надлежност околу приватните болници, по денешната неколкучасовна седница, на која што бил утврден акциски план за превенција. „Што се однесува до другото прашање во јавноста, околу приватните болници, тоа е во надлежност на Министерството

ЦУК донесе Акциски план, ќе работи на јакнење на јавната свест за КОВИД-19

ЦУК донесе Акциски план, ќе работи на јакнење на јавната свест за КОВИД-19

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. -Акцискиот план ќе отиде на разгледување на Управувачкиот

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов по завршувањето на состанокот на кој

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов по завршувањето на состанокот на кој

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, донесен Акциски план

Согласно одлуката на Владата за прогласување кризна состојба на цела територија на државата во траење од 30 дена, денеска се одржа втората седница на Главниот штаб за управување со кризи при ЦУК, што го раководи директорот на Центарот, в.д. Стојанче Ангелов, на која беше донесен Акциски план. -Акцискиот план ќе отиде на разгледување на Управувачкиот

Разгледана потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Разгледана потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

Ангелов: Ја разгледавме потребата од учество на Армијата за обезбедување на болниците

На денешниот состанок на Кризниот штаб била разгледана потребата од учество на Армијата во обезбедување на здравствените објекти, за што дополнително ќе бидат утврдени бројките за здравствените објекти што ќе треба да бидат обезбедени. Ова го истакна директорот на Центарот за управување за кризи, Стојанче Ангелов по завршувањето на состанокот на кој

Ангелов: Во земјава нема војна, ќе одговориме на кризата со најминимални средства

Ангелов: Во земјава нема војна, ќе одговориме на кризата со најминимални средства

Главниот штаб за управување со кризи вечерва ја изготви и усвои првата нацрт верзија на Акцискиот план за превенција кој содржи 17 точки. „Граѓаните треба да знаат дека ништо нема драстично да се смени во државата.Ќе побараме од Советот на невладини организации да се приклучи и нивен член“, рече Стојанче Ангелов, раководител Главниот Штаб за управување