притисни ентер »

Хуманитарци: Металика донираат пари за иградба на онколошка болница во Романија
Хуманитарци: Металика донираат пари за иградба на онколошка болница во Романија

Хуманитарци: Металика донираат пари за иградба на онколошка болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

„Металика“ донираше 250 илјади евра за изградба на првата болница за детска онкологија во Романија

„Металика“ донираше 250 илјади евра за изградба на првата болница за детска онкологија во Романија

Американскиот хеви метал бенд „Металика“ донираше 250 илјади евра на романска асоцијација која ја гради првата болница за детска онкологија во земјата. Донацијата за фондацијата „Подари живот“ (Give Life) основана во 2012 година дојде пред вчерашниот распродаден концерт на групата, кој е нивни четврти во Романија од 1999. Парите беа префрлени преку

„Металика“ донираше 250 илјади евра за изградба на првата болница за детска онкологија во Романија

„Металика“ донираше 250 илјади евра за изградба на првата болница за детска онкологија во Романија

Американскиот метал бенд „Металика“ донираше 250 илјади евра на романска асоцијација која ја гради првата болница за детска онкологија во земјата. Донацијата за фондацијата „Подари живот“ (Give Life) основана во 2012 дојде пред вчерашниот распродаден концерт на групата, кој е нивни четврти во Романија од 1999. Парите беа префрлени преку непрофитната

„Metalica“ донираше 250.000 евра за изградба на болница

„Metalica“ донираше 250.000 евра за изградба на болница

Средствата се наменети за изградба на првата педијатриско-онколошка болница во Букурешт, пишуваат светските медиуми. Чекот од 250.000 евра беше врачен на концертот на „Metalica“ одржав во Букурешт. Инаку изградбата на болницата започнала во 2018. година, а би требало да се заврши кон крајот на следната година. Инаку изградбата е помогната од 260.000

Бендот Металика донирал 250.000 евра за првата онколошка болница во Букурешт: „Ова не го ни сонувавме“

Бендот Металика донирал 250.000 евра за првата онколошка болница во Букурешт: „Ова не го ни сонувавме“

„Последната етапа од турнејата почнува со многу посебна донација“, соопштила хуманитарната организација „All Within My Hands“ која ја основала Металика. Американскиот хеви-метал бенд Металика поклонил 250.00 евра на здружение кое во Букурешт ќе ја гради првата детска онколошка болница во Романија. „Тоа е гест за кој не ни сонувавме“ - изјавила Кармен

„Металика“ донира 250.000 евра за болница во Романија

„Металика“ донира 250.000 евра за болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ му донира 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата „Дарујесте виата“ (Дарувај живот) е основана во 2012 година. Изградбата на болницата во Букурешт почна кон средината на 2018 година, а се очекува да заврши идната година. Досега се собрани донации

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарувај живот, е основана 2012-та година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон средината на 2018-та

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон