притисни ентер »

Откриен нов вид на ХИВ вирусот
Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Научниците идентификувале нов вид на ХИВ вирусот, првпат во последните 19 години, но против него моментално постои здравствен третман. Новиот вид припаѓа на М групата верзија ХИВ-1, односно на истото семејство вирусни поттипови кои предизвикуваат глобална пандемија на ХИВ, тврди компанијата “Абот лаборатории“ која заедно со Универзитетот Мисури го

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Научниците идентификувале нов вид на ХИВ вирусот, првпат во последните 19 години, но против него моментално постои здравствен третман. Новиот вид припаѓа на М групата верзија ХИВ-1, односно на истото семејство вирусни поттипови кои предизвикуваат глобална пандемија на ХИВ, тврди компанијата “Абот лаборатории“ која заедно со Универзитетот Мисури го

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Научниците идентификувале нов вид на ХИВ вирусот, првпат во последните 19 години, но против него моментално постои здравствен третман. Новиот вид припаѓа на М групата верзија ХИВ-1, односно на истото семејство вирусни поттипови кои предизвикуваат глобална пандемија на ХИВ, тврди компанијата “Абот лаборатории“ која заедно со Универзитетот Мисури го