притисни ентер »

Јапонија го претвори Пролетното цутење дрвја во туризам од неколку милијарди долари
Јапонија го претвори Пролетното цутење дрвја во туризам од неколку милијарди долари

Јапонија го претвори Пролетното цутење дрвја во туризам од неколку милијарди долари

Пролетното цутење на црешите Јапонија го има претворено во туризам од 2,7 милијарди долари. Повеќе од пет милиони туристи лани ја посетиле Јапонија во сезоната на настани и фестивали посветени на цутењето, кое во тамошната култура се смета за симбол на обнова и нов живот. И додека една сезона завршува, друга почнува. (Фото: Гети) Полното цутење на