притисни ентер »

Рекорден извоз од развојните зони од 3 милијарди евра се реализирал минатата година
Рекорден извоз од развојните зони од 3 милијарди евра се реализирал минатата година

Рекорден извоз од развојните зони од 3 милијарди евра се реализирал минатата година

Embedded video for Рекорден извоз од развојните зони од 3 милијарди евра се реализирал минатата година Рекорден извоз од развојните зони од 3 милијарди евра се реализирал минатата година. Во истиот период увозот пораснал за над 30 отсто, пред се поради зголемените цени на суровините за компаниите кои работат во зоните. Минатата, за првиот човек на

Деспотовски очекува рекордното ниво на извоз од ТИРЗ да се надмине во 2022 година

Деспотовски очекува рекордното ниво на извоз од ТИРЗ да се надмине во 2022 година

Од технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) во изминатата година се извезени производи во вредност од досега рекордни над три милијарди евра што е за 6,5 проценти повеќе во однос на 2019 година и околу 15 проценти повеќе од 2020 година. Директорот на Дирекцијата на ТИРЗ Јован Деспотовски очекува рекордното ниво на извоз да се надмине во 2022 година

Деспотовски очекува рекордното ниво на извоз од ТИРЗ да се надмине во 2022 година

Деспотовски очекува рекордното ниво на извоз од ТИРЗ да се надмине во 2022 година

Од технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) во изминатата година се извезени производи во вредност од досега рекордни над три милијарди евра што е за 6,5 проценти повеќе во однос на 2019 година и околу 15 проценти повеќе од 2020 година. Директорот на Дирекцијата на ТИРЗ Јован Деспотовски очекува рекордното ниво на извоз да се надмине во 2022 година

Нема нови странски инвестиции, власта и натаму се фали со оние од времето на ВМРО-ДПМНЕ

Нема нови странски инвестиции, власта и натаму се фали со оние од времето на ВМРО-ДПМНЕ

Странските компании кои работат во слободните зони лани оствариле рекорден извоз – над 3 милијарди евра. Во моментов во зоните работат над 14.000 луѓе. Според надлежните фокусот во иднина ќе биде подеднаков раст и на платите и на продуктивноста. Во фаза на преговори се дополнителни околи 300 милиони евра со планирани 1.500 нови вработувања. Имаме три

Деспотовски: Очекувам рекордното ниво на извоз да биде надминато веќе во 2022 година

Деспотовски: Очекувам рекордното ниво на извоз да биде надминато веќе во 2022 година

Економските активности во ТИРЗ во 2021 година се највисоки досега од постоењето на Зоните, а со новиот концепт за привлекување на инвестиции воведен пред една година се постигнати договори од речиси 190 милиони евра, покажува годишната анализа на Дирекцијата која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „ Со паметен пристап во 2021 година успеавме

Деспотовски: Во ТИРЗ постигнати близу 190 милиони инвестиции, нови 2700 работни места со просечна плата над 50.000 денари

Деспотовски: Во ТИРЗ постигнати близу 190 милиони инвестиции, нови 2700 работни места со просечна плата над 50.000 денари

Економските активности во ТИРЗ во 2021 година се највисоки досега од постоењето на Зоните, а со новиот концепт за привлекување на инвестиции воведен пред една година се постигнати договори од речиси 190 милиони евра, покажува годишната анализа на Дирекцијата која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „Со паметен пристап во 2021 година успеавме

Деспотовски: Очекувам рекордното ниво на извоз да биде надминато веќе во 2022 година

Деспотовски: Очекувам рекордното ниво на извоз да биде надминато веќе во 2022 година

Економските активности во ТИРЗ во 2021 година се највисоки досега од постоењето на Зоните, а со новиот концепт за привлекување на инвестиции воведен пред една година се постигнати договори од речиси 190 милиони евра, покажува годишната анализа на Дирекцијата која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „ Со паметен пристап во 2021 година успеавме

Деспотовски очекува рекордното ниво на извоз од ТИРЗ да се надмине во 2022 година

Деспотовски очекува рекордното ниво на извоз од ТИРЗ да се надмине во 2022 година

Во работниот план за годинава се и реализација на 3 зелени проекти и технолошко унапредување на средни и големи домашни компании. „Во фаза на преговори се дополнителни околи 300 милиони евра со планирани 1500 нови вработувања.  Имаме три доста сериозни вкупни инвестиции во делот на енергетиката кои се преговараат во рамки на Законот за стратешки инвестиции

Деспотовски: Очекувам рекордното ниво на извоз да биде надминато веќе во 2022 година

Деспотовски: Очекувам рекордното ниво на извоз да биде надминато веќе во 2022 година

Економските активности во ТИРЗ во 2021 година се највисоки досега од постоењето на Зоните, а со новиот концепт за привлекување на инвестиции воведен пред една година се постигнати договори од речиси 190 милиони евра, покажува годишната анализа на Дирекцијата која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „Со паметен пристап во 2021 година успеавме

Деспотовски – во ТИРЗ постигнати близу 190 милиони инвестиции, нови 2700 работни места со просечна плата над 50.000 денари

Деспотовски – во ТИРЗ постигнати близу 190 милиони инвестиции, нови 2700 работни места со просечна плата над 50.000 денари

​Економските активности во ТИРЗ во 2021 година се највисоки досега од постоењето на Зоните, а со новиот концепт за привлекување на инвестиции воведен пред една година се постигнати договори од речиси 190 милиони евра, покажува годишната анализа на Дирекцијата која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „Со паметен пристап во 2021 година успеавме