притисни ентер »

Виетнам не дозволува масовен туризам во најголемата пештера на светот која има свој екосистем и клима
Виетнам не дозволува масовен туризам во најголемата пештера на светот која има свој екосистем и клима

Виетнам не дозволува масовен туризам во најголемата пештера на светот која има свој екосистем и клима

Огромни карпести формации со големина на повеќекатници се надвиснуваат над Хо Мин Фук додека избира патека низ мрачната внатрешност на најголемата пештера на светот. Фук е водич на мала група луѓе кои ја истражуваат пештерата Сон Донг во Виетнам, толку голема што има свој екосистем и временски шаблони. Дом на летечки лисици, џунгла, петкилометарски

Најголемата пештера на светот го редуцира бројот на посетители

Најголемата пештера на светот го редуцира бројот на посетители

Во пештерата Сон Донг во Виетнам која важи за најголема на светот и денес е туристичка атракција, масовниот туризам е спречен така што е ограничен бројот на посетители и со воведување на високи цени. Сето тоа е со цел да се заштити еко системот и се спречи нарушување на природниот пејзаж. Огромни карпести формации со големина на облакодери се надвиснуваат

Виетнам не дозволува масовен туризам во најголемата пештера на светот која има свој екосистем и клима

Виетнам не дозволува масовен туризам во најголемата пештера на светот која има свој екосистем и клима

Огромни карпести формации со големина на повеќекатници се надвиснуваат над Хо Мин Фук додека избира патека низ мрачната внатрешност на најголемата пештера на светот. Фук е водич на мала група луѓе кои ја истражуваат пештерата Сон Донг во Виетнам, толку голема што има свој екосистем и временски шаблони. Дом на летечки лисици, џунгла, петкилометарски