притисни ентер »

Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот
Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот

Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот

Според некои проценки, речиси 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со новиот коронавирус, а стапката на морталитет варира од 0,9 проценти до 3,4 проценти, според различни извештаи. Светската здравствена организација соопшти дека 14 проценти од луѓето со Ковид-19, болест предизвикана од новиот коронавирус, развиваат тешка клиничка

Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот

Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот

Според некои проценки, речиси 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со новиот коронавирус, а стапката на морталитет варира од 0,9 проценти до 3,4 проценти, според различни извештаи. Светската здравствена организација соопшти дека 14 проценти од луѓето со Ковид-19, болест предизвикана од новиот коронавирус, развиваат тешка клиничка

Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот

Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот

26 март 2020 ДПА/Германија Според некои проценки, речиси 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со новиот коронавирус, а стапката на морталитет варира од 0,9 проценти до 3,4 проценти, според различни извештаи, јави ДПА. Светската здравствена организација соопшти дека 14 проценти од луѓето со Ковид-19, болест предизвикана од новиот

Најнови истражувања: Колкави се шансите да се преживее инфекција со коронавирусот

Најнови истражувања: Колкави се шансите да се преживее инфекција со коронавирусот

Според некои проценки, речиси 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со новиот коронавирус, а стапката на морталитет варира од 0,9 проценти до 3,4 проценти, според различни извештаи. Светската здравствена организација соопшти дека 14 проценти од луѓето заразени со КОВИД-19  развиваат тешка клиничка слика и имаат потреба од хоспитализација

Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот

Кои се шансите за преживување по заразата со коронавирусот

Според некои проценки, речиси 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со новиот коронавирус, а стапката на морталитет варира од 0,9 проценти до 3,4 проценти, според различни извештаи, јави ДПА. 26 март 2020 ДПА/Германија Според некои проценки, речиси 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со новиот коронавирус,

Анализа : Колкави се шансите човештвото да ја преживее пандемијата на коронавирусот

Анализа : Колкави се шансите човештвото да ја преживее пандемијата на коронавирусот

Светската здравствена организација соопшти дека 14 проценти од луѓето со „Ковид-19“, болест предизвикана од новиот коронавирус, развиваат тешка клиничка слика и имаат потреба од хоспитализација и поддршка со кислород. Но, пресметувањето на шансите за преживување во раната фаза на пандемијата не може да биде прецизно. Стапката на смртност варира од

Кои се шансите за преживување по инфекција со коронавирусот?

Кои се шансите за преживување по инфекција со коронавирусот?

Според некои проценки, скоро 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со вирус, а стапката на морталитет се движи од 0,9% до 3,4%, според различни извештаи, пренесува „ДПА“. Светската здравствена организација соопшти дека 14 проценти од луѓето со „КОВИД-19“, болест предизвикана од новиот коронавирус, развиваат тешка клиничка слика

Кои се шансите за преживување по инфекција со коронавирусот?

Кои се шансите за преживување по инфекција со коронавирусот?

Според некои проценки, скоро 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со вирус, а стапката на морталитет се движи од 0,9% до 3,4%, според различни извештаи, пренесува „ДПА“. Светската здравствена организација соопшти дека 14 проценти од луѓето со „КОВИД-19“, болест предизвикана од новиот коронавирус, развиваат тешка клиничка слика