притисни ентер »

Лесно се прават, а вкусот им е фантастичен: Мек колач со какао

Лесно се прават, а вкусот им е фантастичен: Мек колач со какао

Лесно се прават, а вкусот им е фантастичен: Мек колач со какао Најдобри се оние колачи кои не се скапи, лесно се прават, а вкусот им е фантастичен. Ова е еден од нив. Тесто: 1 чаша од јогурт шеќер 1 чаша од јогурт брашно 3 јогурти 1 лажичка сода бикарбона 1/2 чаша од јогурт масло 3 лажици какао во прав 100 г чоколадо за глазура (може но и не мора)

Лесно се прават, а вкусот им е фантастичен: Мек колач со какао

Лесно се прават, а вкусот им е фантастичен: Мек колач со какао

Најдобри се оние колачи кои не се скапи, лесно се прават, а вкусот им е фантастичен. Ова е еден од нив. Тесто: 1 чаша од јогурт шеќер 1 чаша од јогурт брашно 3 јогурти 1 лажичка сода бикарбона 1/2 чаша од јогурт масло 3 лажици какао во прав 100 г чоколадо за глазура (може но и не мора) Сируп: 10 лажици шеќер 17 лажици млеко 1/2 маргарин (125.г) 3 лажици