притисни ентер »

[Дигитален Моден викенд Скопје] Ретро њујоршки глам во модниот коктел на Terziya
[Дигитален Моден викенд Скопје] Ретро њујоршки глам во модниот коктел на Terziya

[Дигитален Моден викенд Скопје] Ретро њујоршки глам во модниот коктел на Terziya

Продолжуваме со претставување на колекциите што ги донесе 21. Моден викенд Скопје оваа сезона, во дигитално издание. Наместо на писта, следиме мода преку социјалните мрежи, а нашите дизајнери покажуваат дека има што да чекаме секој ден со нетрпение. Инспирирана од Студио 54 и дизајнот на Халстон, брендот Terziya носи една поинаква модна приказна  од

[Дигитален Моден викенд Скопје] Блерта Османи е новата надеж на македонската модна сцена

[Дигитален Моден викенд Скопје] Блерта Османи е новата надеж на македонската модна сцена

Оваа сезона на Моден викенд Скопје ја следиме дигитално, со смартфонот во рака и во далеку понегламурозно издание од она во кое би се појавиле пред фотографите на најголемиот моден настан кај нас. За модните новинари и познавачи, тоа не ја прави возбудата побледа, ниту пак ентузијазмот за иднината на нашата модна сцена помал. Со нетрпение го очекуваме