притисни ентер »

И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации
И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации

И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации

УЕФА во најавата за второто издание на Лигата на нации, во кое Македонија ќе во третата група по квалитет (Ц), потврди дека преку ова натпреварување ќе биде можно да се стигне и до место на Светското првенство во 2022 година. 55-те европски репрезентации ќе се борат за 13 места на СП во Катар и ќе бидат поделени во 10 квалификациски групи (5 групи

И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации

И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации

УЕФА во најавата за второто издание на Лигата на нации, во кое Македонија ќе во третата група по квалитет (Ц), потврди дека преку ова натпреварување ќе биде можно да се стигне и до место на Светското првенство во 2022 година. 55-те европски репрезентации ќе се борат за 13 места на СП во Катар и ќе бидат поделени во 10 квалификациски групи (5 групи

Променет системот на квалификации за СП 2022

Променет системот на квалификации за СП 2022

УЕФА го промени системот на квалификации за СП 2022 година во Катар, а Македонија ќе се бори за едно од 13-те места наменети за европските селекции. Вкупно 55 репрезентации од Стариот континент ќе бидат поделени во 10 групи и тоа пет со пет екипи и пет со по шест екипи. Десет победници ќе изборат директен пласман на Светското првенство, додека 10 второпласирани

Променет системот на квалификации за СП 2022

Променет системот на квалификации за СП 2022

УЕФА го промени системот на квалификации за СП 2022 година во Катар, а Македонија ќе се бори за едно од 13-те места наменети за европските селекции. Вкупно 55 репрезентации од Стариот континент ќе бидат поделени во 10 групи и тоа пет со пет екипи и пет со по шест екипи. Десет победници ќе изборат директен пласман на Светското првенство, додека 10 второпласирани

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

Македонскиот национален тим во фудбал, во следното издание на Лигата на нации на УЕФА, ќе игра во Лигата Ц, и при ждрепката на 3 март, ќе биде во вториот шешир заедно со Косово, Белорусија и Кипар. Први носители во Лигата Ц ќе бидат Грција, Албанија, Црна Гора и Грузија. Ова значи дека огромни се шансите за ривал за имаме барем тим од соседството.

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

Македонскиот национален тим во фудбал, во следното издание на Лигата на нации на УЕФА, ќе игра во Лигата Ц, и при ждрепката на 3 март, ќе биде во вториот шешир заедно со Косово, Белорусија и Кипар. Први носители во Лигата Ц ќе бидат Грција, Албанија, Црна Гора и Грузија. Ова значи дека огромни се шансите за ривал за имаме барем тим од соседството.

Македонија во 2 шешир во новата Лига на Нации, Грција и Албанија можни противници

Македонија во 2 шешир во новата Лига на Нации, Грција и Албанија можни противници

Македонија во идната Лига на Нации ќе игра во Лигата Ц, а ќе стартува од вториот шешир. Во првиот се Албанија и Грција, можните противници во новата Лига на Нации. Не можеме против Косово кој е во наш шешир. Ждрепката е на 3.март идната година. sportmedia.mk

Македонија од вториот шешир ќе биде влечена во ждрепката за Лигата на нации

Македонија од вториот шешир ќе биде влечена во ждрепката за Лигата на нации

Македонската фудбалска репрезентација ќе биде сместена во вториот шешир во ждрепката од Лига „Ц“ во Лигата на нации која ќе се одржи во март. Македонската фудбалска репрезентација ќе биде сместена во вториот шешир во ждрепката од Лига „Ц“ во Лигата на нации која ќе се одржи во март. Како првопласирана во својата група од Лига Д во Лигата на нации,

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

Македонскиот национален тим во фудбал, во следното издание на Лигата на нации на УЕФА, ќе игра во Лигата Ц, и при ждрепката на 3 март, ќе биде во вториот шешир заедно со Косово, Белорусија и Кипар. Први носители во Лигата Ц ќе бидат Грција, Албанија, Црна Гора и Грузија. Ова значи дека огромни се шансите за ривал за имаме барем тим од соседството.